Ртутний термометр може зробити температуру вашою найменшою проблемою - Супрун

Ртутний термометр може зробити температуру вашою найменшою проблемою - Супрун

Укрінформ
Поміряти температуру можна багатьма різними способами й приладами.

Про це в Фейсбук розповіла виконувач обов’язків глави МОЗ Уляна Супрун.

“Від перевіреного ртутного термометра до інфрачервоних сканерів. Як обрати той, що підходить вам або дитині?”, - пише вона.

Супрун рекомендує прочитати публікацію MED Goblin і просить бути дуже обережними із ртутними термометрами.

“Попри те, що багато людей звикли користуватись ртутними термометрами, вони залишаються найбільш небезпечними. Точність вимірювання досить висока, натомість варто й враховувати час — вимірювання з таким приладом потребує його значно більше, аніж, до прикладу, електронним. Ще дуже слушне зауваження — ртутний термометр з легкістю може зробити температуру вашою найменшою проблемою всього за кілька секунд”, - зазначила Супрун.

На її переконання, більш сучасні прилади для вимірювання температури мають достатньо переваг, хоча точність деяких з них поки достатньо не вивчена.

Читайте також: Супрун спростовує фейки про декларації та платну медицину з 1 січня

“Наприклад, інфрачервоні сканери, що вимірюють температуру на поверхні шкіри. Водночас вони досить дорогі”, - визнає в. о. міністра.

Вона також наголошує, що під пахвами — не найбільш надійне місце вимірювання температури. Здебільшого це залежить від віку, приладу, що ви використовуєте, та навичок у вимірюванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-