Інтернетом вже користується понад половина населення Землі - ООН

Інтернетом вже користується понад половина населення Землі - ООН

Укрінформ
Уперше в історії більшість жителів Землі отримали доступ до інтернету - близько 3,9 мільярдів осіб.

Про це пише Міжнародний союз електрозв'язку, повідомляє Кореспондент.

За підрахунками спеціалізованої установи ООН в сфері інформаційно-комунікаційних технологій, до кінця 2018 року різними онлайн-послугами користуватимуться 3,9 мільярдів осіб або 51,2% населення планети.

"Це важливий крок на шляху до більш широкого, глобального інформаційного суспільства. Однак занадто багато людей по всьому світу все ще чекають можливості використовувати переваги цифрової економіки. Ми повинні заохочувати збільшення інвестицій з боку держав і приватного сектора, а також підтримувати розвиток технологій і інновацій, щоб цифрова революція нікого не залишила оффлайн", - зазначив генеральний секретар ITU Хоулін Чжао.

Читайте також: ЄС готує нові правила для боротьби з тероризмом в Інтернеті

За даними Союзу, за останні 13 років частка жителів, які мають доступ до Мережі, найбільше зросла в країнах Африки, де вона збільшилася більш ніж в десять разів - з 2,1% в 2005 році до 24,4%. Однак саме в Африці поширення інтернету поки перебуває на найнижчому рівні - навіть в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні з його величезним населенням доступ до інтернету мають вже 47% жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-