Читачі назвали найпопулярніші українські видавництва

Читачі назвали найпопулярніші українські видавництва

Дослідження
Укрінформ
Харківське видавництво "Ранок" та "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" Івана Малковича очолили рейтинг найпопулярніших українських видавництв у 2018 році.

Такі результати всеукраїнського дослідження "Ukrainian Reading Publishing Data 2018", здійсненого культурно-видавничим проектом "Читомо" спільно з цифровим видавництвом GUTENBERGZ у співпраці із соціологічною службою Центру Разумкова, оприлюднила співзасновниця ГО "Читомо" Ірина Батуревич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перше місце в рейтингу посіло видавництво "Ранок". Його знає найбільша кількість читачів — 10,4 %. На другому місці "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" Івана Малковича — його знає 7,2% українців. На третьому місці — "Клуб Сімейного Дозвілля" з 6,2% опитаних. Далі у десятці — "Видавництво Старого Лева"(4%), "Фоліо" (3,3%), "Основа" (2,2%) "Навчальна книга — Богдан" (1,8%), "Веселка" (1,4%), "Освіта" (1,4%), "Свічадо" (1,2%)", — сказала вона.

Водночас Батуревич зазначила, що видавництво не є визначальним фактором під час купівлі книжок. Найбільше на вибір покупця впливають рекомендації друзів, анотація на книжці, автор.

Читайте також: Українці назвали найпопулярніших сучасних українських письменників

Дослідження здійснене за підтримки Українського культурного фонду. Воно було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 26 жовтня по 1 листопада 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2013 респондентів віком від 15 до 59 років. Теоретична похибка вибірки — 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-