Помер режисер Бернардо Бертолуччі

Помер режисер Бернардо Бертолуччі

Укрінформ
Італійський кінорежисер і сценарист Бернардо Бертолуччі помер у Римі на 78 році життя.

Про це повідомляє видання Independent.

"За повідомленнями італійських ЗМІ, Бернардо Бертолуччі, італійський режисер фільмів, зокрема "Останнє танго в Парижі" та "Конформіст", помер у віці 77 років", - йдеться у повідомленні.

Деякі ЗМІ зазначають, що він помер після тривалої хвороби.

Як відомо, Бертолуччі у віці 24 років зняв свій перший професійний фільм "Перед революцією" (1964). Потім він поставив за повістю Ф. М. Достоєвського "Двійник" фільм "Партнер" (1968), знятий під впливом Жан-Люка Годара у дусі "нової хвилі" французького кіно. Новий успіх чекав режисера після виходу на екрани його фільму "Конформіст" (1971), який був визнаний критиками шедевром світового кіно, а наступна стрічка - "Останнє танго в Парижі" (1973), - справила незабутнє враження на глядачів і професіоналів кінематографу.

Епічна стрічка режисера "Останній імператор" (1987) удостоїлася світового визнання й отримала дев'ять "Оскарів". 

Проте фільм "Під покровом небес" за участі Дебри Вінгер і Джона Малковича зустрів набагато прохолодніший прийом критиків. 

Новим етапом у творчості режисера стали зйомки "Маленького будди" (1994) з Кіану Рівзом у головній ролі і "Вислизаючої краси" (1996) з Лів Тайлер, Джеремі Айронсом та Жаном Маре, що підтвердили славу Бернардо Бертолуччі як одного з найкращих режисерів сучасного кіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-