У Львові ліцеїсти зробили інсталяцію про подвиг

У Львові ліцеїсти зробили інсталяцію про подвиг "кіборгів"

Фото
Укрінформ
Мистецьку інсталяцію “Битва за Донецький аеропорт” виготовили і передали до музею Національної академії сухопутних військ учні Львівського художнього ліцею.

Про це повідомила прес-служба Львівської облради

“Учні Львівського художнього ліцею передали музею Національної академії сухопутних військ виготовлену ними мистецьку інсталяцію під назвою «Битва за Донецький аеропорт». Робота від задуму до втілення тривала близько двох місяців, а створила її група юних митців на чолі з психологом ліцею Світланою Булка. Учні відтворили реальний бій у так званому «жовтому терміналі» аеропорту, при цьому вони намагались не упустити найдрібніших деталей як в екіпіровці наших військ, так і супротивника”, - йдеться у повідомленні.

Юні митці також точно відтворили й сам зал аеропорту: на стінах висять зірвані вибухами гранат і мін вказівники, розстріляний під час штурму телевізор.

Читайте також: Режисер Сєїтаблаєв увійшов до підручника з історії України

За словами дітей, допомагали їм у цьому реальні учасники тих подій - курсанти  академії Роман Гребенюк та Артем Ломов. Саме спогади «кіборгів», їхні особисті світлини та відео стали “канвою” для інсталяції. Тепер ця учнівська робота поповнить собою музей слави Національної академії сухопутних військ. А керівництво ліцею розглядає можливість створити подібну роботу, щоб увічнити подвиг захисників Луганського аеропорту, і запрошує долучитись до цього всіх охочих.

Фото: Львівська облрада
Фото: Львівська облрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-