Довше за всіх у ЄС живуть швейцарці - Eurostat

Довше за всіх у ЄС живуть швейцарці - Eurostat

Укрінформ
Швейцарці живуть в Європі довше всіх, середня тривалість життя в Конфедерації склала майже 84 роки.

Про це, з посиланням на дані статистичної служби Євросоюзу Eurostat, повідомляє Міжнародна інформаційна служба SWI Швейцарської національної теле- і радіокомпанії SRG SSR.

"За даними служби Eurostat в національному рейтингу тривалості життя країн Європи Швейцарія посідає перше місце. Середній швейцарець має шанс прожити до 83,7 років", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Eurostat підрахував, скільки українців отримали посвідку на проживання в ЄС

Друге місце після Швейцарської Конфедерації по тривалості життя в ЄС займає Іспанія (83,5 років), потім слідують Італія (83,4 року), Франція, Люксембург та Кіпр (82,7 років). Найбільша тривалість життя серед європейських держав спостерігається в Болгарії, Латвії та Литві (по 74,9 років).

Разом з тим, трохи інша ситуація виходить, якщо розглянути показник тривалість життя з розбивкою по регіонах. Найбільший показник тут в іспанському Мадриді (85,2 року). За ним впритул слідують швейцарський регіон Тічино (85,0 року), далі з 83,4 року - іспанські регіони Ла-Ріоха (La Rioja, баск. Errioxa) і Кастилія-Леон (Castilla y León), а також італійський регіон Трентіно.

Читайте також: Плюс 83 мільйони за рік: порахували кількість людей на Землі

"Чим далі на схід, однак, регіон Європи, тим коротше там життя. Так, наприклад, тривалість життя в болгарському Північно-західному регіоні в середньому на 11,9 років нижче перспектив прожити в Мадриді, перебуваючи на рівні тільки в 73,3 року", - наголошується в повідомленні.

Як раніше повідомляло агентство, порівняльний аналіз тривалості життя в країнах-членах ЄС показав, що раніше всього в Євроспільноті вмирають жительки Болгарії і Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-