У Музеї книги презентували фентезі для підлітків

У Музеї книги презентували фентезі для підлітків

Фото
Укрінформ
Молоді дитячі письменниці Аліна Штефан та Оля Русіна презентували в Києві свої нові книги.

Презентація та зустріч із читачами відбулася в Музеї книги і друкарства України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже часто розмови та суперечки між моїми дітьми стають першочерговим матеріалом для книги. Я просто беру якийсь діалог і з нього розпочинаю цілу історію", - розповіла Аліна Штефан. Вона презентувала книгу "Реальність Бареста" - історію трьох сестер, котрі зіткнулися з книгою-перевертнем, що перенесла їх у фантастичну реальність, сповнену різноманітних пригод та навіть небезпек.

Ключовим моментом, за словами авторки, у книзі є конфлікт між двома сестрами. "Я хотіла такі складні речі, як момент перманентної нелюбові між сестрами, нелюбові у світі, який наповнили життям, але не надали йому сенсу, заради чого це все відбувається, передати за допомогою казки, мовою фентезі для підлітків. Фентезі найкраще підходить для підлітків, тому що там зазвичай хтось кудись потрапляє, проходить якийсь шлях, але вже не казковий, де вже можуть працювати сучасні моделі та конструкти”, - зауважила Штефан.

Як зазначила письменниця, "Реальність Бареста" спрямована не тільки на дитячу аудиторію, а ще й на дорослих - їм буде не менш цікаво зануритися у синтезований світ міфічних істот.

Для Олі Русіної нова книга "34 сонячні дні і один похмурий" є вже третьою за ліком, раніше вже вийшли друком дві її повісті: "Сестричка" та "Сімейка Майї".

Нова повість розповідає про пригоди двох дівчат та брата однієї з них під час літнього відпочинку. Вони влаштовують детективне розслідування, борсаються в таємницях творчої молодості родичів, переживають смертельні небезпеки та мріють про ночівлю на старому маяку.

Дія відбувається у курортному містечку на березі моря, але до певної локації не прив'язана. "Мені не хотілося прив'язувати цю історію до якогось конкретного міста, яке хтось міг би впізнати. Я хотіла, щоб вона була більш казковою", - розповіла письменниця.

Русіна розповіла, що зараз уже пише нову книгу, але замислюється над продовженням роману “34 сонячні дні і один похмурий”.

Читайте також: Бібліотека для Донбасу: вже передали понад 35 тисяч книг

Аліна Штефан - дитяча письменниця, журналістка, книжковий оглядач, авторка рецензій і статей про книжки та дитяче читання, а також казок та історій для дітей. Авторка книжок "Шафа під сливою" та "Літо довжиною у ДНК".

Закінчила Дніпропетровську медичну академію, цікавиться природничими науками та фантастичними світами й прагне зацікавити ними усіх інших. Мама трьох дівчаток, мешкає у Дніпрі.

Оля Русіна першу "книгу" написала в 7 років. У 16 років видала дебютну книжку для дітей - повість "Сестричка", що вийшла друком у "Видавництві Старого Лева". 2012 року книжка увійшла до "Довгого списку" премії "Дитяча книга року ВВС-2012". 2014 року у тому ж видавництві вийшла її друга дитяча повість - "Сімейка Май", а у 2018 році - роман "34 сонячні дні і один похмурий".

Закінчила бакалаврат з полоністики в КНУ імені Тараса Шевченка та бакалаврат з журналістики в Ягеллонському університеті в Кракові.

Фото: Вікторія Шевченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-