У програмі ризького Артдокфесту - три українських фільми

У програмі ризького Артдокфесту - три українських фільми

Фото
Укрінформ
У столиці Латвії стартував Фестиваль документального кіно "Артдокфест", який триватиме з 19 по 24 жовтня. У його конкурсній програмі три українські стрічки: «Дельта», «Домашні ігри» і «Тато — мамин брат».  

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Артдкофест стартував у п'ятницю ввечері з показу антимілітаристського фільму «Син» (реж. Абатуров Олександр) про підготовку російського спецназу. Першим з українських стрічок покажуть фільм «Дельта» Олександра Течинського (в суботу ввечері) про життя села у дельті Дунаю.

Ще два українські фільми знайдуть глядача в понеділок: «Тато — мамин брат» (реж. Вадим Ільков), «Домашні ігри» (Аліса Коваленко).

Також у багатьох іноземних фільмах йтиметься про Україну. Наприклад, у німецькій стрічці «Аня та Сергій» (показ у неділю) розповідається про молоду пару з Маріуполя.

А у данській картині «Далекий гавкіт собак» - про життя у прифронтовій зоні на Донбасі (понеділок).

Також на Артдокфесті-2018 буде кілька гостро-політичних фільмів про сучасну Росію. У понеділок покажуть американо-російську стрічку Максима Поздоровкіна «Наш новий президент», в якій, як сказано в анотації, показано, «як росіяни обирали Трампа», а також раділи його перемозі.

Читайте також: Режисер Сєїтаблаєв увійшов до підручника з історії України

У вівторок увечері буде перегляд останнього фільму самого Віталія Манського «Свідки Путіна», в якому використана і переосмислена унікальна хроніка 2000 року, коли Володимир Путін, наступник Бориса Єльцина, вперше став президентом на ще досить демократичних, порівняно з нинішніми, виборах.

Артдкофест проходить 19-24 жовтня у рамках великого Ризького міжнародного кінофестивалю (Riga International Film Festival, RIFF), що триває з 18 по 31 жовтня. Фестиваль проходить на п'яти локаціях. Але основні його заходи і покази - у старовинному історичному кінотеатрі «Сплендід Пелас». Фестиваль документального кіно " Артдокфест заснований в 2007 році. Раніше проводився у Росії, потім в Росії та Латвії. З цього року вся основна програма фестивалю проходитиме в Ризі. Президент Артдокфесту - кінорежисер і продюсер українського походження Віталій Манський. На фестивалі традиційно вручається три призи фільмів основного конкурсу: Гран-прі, приз за кращий повнометражний документальний фільм, спеціальний приз журі.

Фото Олега Кудріна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-