Італійський піаніст провів майстер-клас для кропивницьких музикантів

Італійський піаніст провів майстер-клас для кропивницьких музикантів

Укрінформ
У рамках ХVI музичного фестивалю ім. Кароля Шимановського, італійський піаніст Альфонсо Сольдано провів майстер-клас для кропивницьких піаністів та студентів музичного коледжу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я буду показувати свій аналіз композиторських робіт Сергія Борткевича. Я є провідним спеціалістом з творів цього українського композитора. Це буде у форматі спілкування та музичних прикладів. Робота, в першу чергу, із залом. Я буду демонструвати українським музикантам елементи власного досвіду. Сьогодні ми аналізуватимемо різну музику, а саме ті твори, які знають студенти”, - розповів професор італійської консерваторії музики в Таренто (Італія) Альфонсо Сольдано.

Як повідомив співорганізатор заходу Олександр Полячок, раніше фестиваль відвідували музиканти з Польщі, Франції, Англії та інших країн. Цього року свою майстерність приїхали показати піаністи з Італії.

Читайте також: У Зоні відчуження створюють бібліотеку звуків Чорнобиля

«Фестиваль Кароля Шимановського відбувається в нас вже в 16-те. Він організовується заради пропаганди класичної музики і творчості наших земляків. На попередніх фестивалях до нас приїздили артисти з Великої Британії, Польщі, Франції. У цьогорічному фестивалі беруть участь піаністи Італії”, - повідомив співорганізатор заходу Олександр Полячок.

Під час майстер-класу Альфонсо Сольдано вислухав фортепіанну гру кропивницьких студентів та дав поради, щодо правильного їх виконання. По завершенні заходу присутні прослухали твори у виконанні італійця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-