Хор Верьовки відзначає 75-річчя грандіозним концертом у Палаці спорту

Хор Верьовки відзначає 75-річчя грандіозним концертом у Палаці спорту

Укрінформ
Національний заслужений академічний український народний хор ім. Г. Верьовки 15 жовтня великим концертом у столичному Палаці спорту відзначає свій 75-річний ювілей.

Цей грандіозний звіт буде цікавий широкій публіці - і молоді чи не найперше! - оскільки його презентуватиме оновлений колектив, з оновленим репертуаром, а на сцені будуть застосовані найсучасніші відео- та звукові технології.

Про це розповів у інтерв'ю Укрінформу генеральний директор - художній керівник хору Зеновій Корінець.

"Дата концерту - символічна, бо напередодні - Покрова, козацьке свято, День захисника Вітчизни. Два дні монтуватиметься сцена: світло, звук, екрани... Все це - сучасна техніка, і ці витрати взяла на себе концертна агенція "Аншлаг". Ми хочемо бути модерним колективом, але з унікальними традиціями! Ми показуватимемо різні періоди нашої творчості - часів Григорія Верьовки, Анатолія Авдієвського і нинішні, але сучасними засобами", - підкреслив Зеновій Корінець, обіцяючи креативний виступ.

Назва "хор" - деякою мірою умовна. Бо хор Верьовки - це величезний ансамбль: вокалісти, оркестр і балет. Це - один із топових культурних брендів України, який збирає зали-тисячники і у нас, і за кордоном. Але нині найперше намагається охопити своїми виступами найпроблемніші наші області на півдні і сході України, прифронтові території.

"Нам важливо давати концерти на прифронтових територіях, підтримувати бойовий дух у наших солдат, навертати до українства місцеве населення", - наголошує керівник.

Саме хор Верьовки виступав зі славетним італійським тенором Андреа Бочеллі торік у Києві, на НСК Олімпійський, і обидві сторони планують повторити свій виступ. Хор повсякчас прагне бути у тренді і демонструвати себе як універсальний колектив, що пропагує найширший спектр: від автентичного фольклору до високої класики, від колядок до опери і духовної музики.

"Ми намагаємося бути різними, по-хорошому "всеїдними". Але ми - гурмани у розумінні смаку, якості музики, репертуару", - наголошує Корінець.

Читайте також: Президент привітав Ніну Матвієнко з днем народження

Більше про 75-річчя творчої діяльності славетного колективу, відзначення якого почалося у вересні, а завершиться в грудні сольним концертом у Національній філармонії, про модернізацію та збереження традицій, пошук нових форматів та фінансову незалежність, мрію про світове турне та присутність на телеканалі Mezzo читайте в інтерв'ю Укрінформу генерального директора - художнього керівника хору ім. Г.Верьовки Зеновія Корінця. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-