Президент привітав Ніну Матвієнко з днем народження

Президент привітав Ніну Матвієнко з днем народження

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав з днем народження українську співачку Ніну Матвієнко.

Привітання глава держави опублікував у Facebook.

Президент нагадав, що сьогодні день народження у Ніни Матвієнко - "душі і серця нашої України, якій Господь подарував унікальний талант та радість ділитися ним з людьми". 

"Палка надія і глибокий смуток, безмежна радість і пекучий біль – увесь неймовірний калейдоскоп людських емоцій у неповторному голосі цієї тендітної жінки", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 10 жовтня святкує свій день народження Ніна Матвієнко (1947 року) – українська співачка, володарка унікального і неповторного голосу. Її співочий офіційний стаж – більш як 50 років. Понад 20 років вона була солісткою Хору імені Григорія Верьовки і солісткою «Київської камерати», співала і продовжує співати в тріо «Золоті ключі» разом із Марічкою Миколайчук і Валентиною Ковальською. З гастролями об’їздила півсвіту, хоча 17 років була невиїзною. У репертуар співачки понад 250 народних пісень і творів українських композиторів – колядки і щедрівки, веснянки, псалми, плачі, весільні, колискові, жартівливі й танцювальні пісні. Виконувала вона й академічну музику. 

Читайте також: Порошенко призначив довічні стипендії двом діячам фізичної культури і спорту

Артистка грала в театрі, знімалася в кіно, зокрема у відомих фільмах «Солом’яні дзвони» і «Пропала грамота». Серед найвідоміших телевистав: «Маруся Чурай», «Катерина Білокур», «Розлилися води на чотири броди». Ніна Матвієнко є авторкою двох біографічних книг: «Ой виорю нивку широкую» і «Уже так не буде, як є».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-