Для Віденського балу у Львові виростили півтора мільйона чорнобривців

Для Віденського балу у Львові виростили півтора мільйона чорнобривців

Укрінформ
Віденський бал, який відбудеться 12 жовтня у Львові, прикрасять півтора мільйона живих чорнобривців, спеціально вирощених до події у різних регіонах України. 

Про це Укрінформу повідомили організатори заходу.

«Ми прикрасимо інтер’єр живими чорнобривцями, їх спеціально до балу вирощено півтора мільйона, у вигляді чорнобривця розроблено і авторський десерт, у музичній програмі є унікальна композиція – соло на бандурі у «Мелодії» Скорика, українські художники надали свої лоти на благодійну лотерею. Сподіваємось, бал у Львові стане ексклюзивною мистецькою подією», - розповіла організатор віденських балів в Україні, генеральний директор групи компаній Brandberg Марина Ігнатуша.

За її словами, бал у Львові поєднає українські та європейські класичні традиції.   

Організатори заходу переконані, що українські мотиви на віденському балу - це символічно, адже саме цього року відзначається сторіччя Західноукраїнської народної республіки зі столицею у Львові та двадцятиріччя визнання центру міста Лева надбанням світової культурної спадщини ЮНЕСКО. І віденські бали, як відомо, є світовим культурним надбанням ЮНЕСКО.  

Музичну програму представить симфонічний оркестр «Київ-Класик» під керівництвом маестро, артиста ЮНЕСКО в ім’я миру Германа Макаренка. Ведучими балу будуть Марися Горобець та Тимур Мірошниченко.

В аристократичних традиціях старої Європи бал відкриють 16 дебютантів – вони вийдуть на паркет під звуки полонезу, вальсу та краков’яку, готують дебютантів до балу відомі хореографи Андрій Дикий та Олена Балджи. 

Віденські бали є благодійними заходами: у Львові збиратимуть кошти на обладнання для дитячої лікарні Охматдит. 

Читайте також: Нацопера у жовтні запрошує на оперні та балетні вистави про мінливість кохання

Віденський бал кілька століть відбувається в багатьох столицях світу - Празі, Нью-Йорку, Римі, Токіо тощо. Сценарій балу не змінювався майже сто років. Його завжди відкривають дебютанти. Від гостей суворо вимагають дотримуватися дрес-коду - довга вечірня сукня для жінок і чорний фрак з білим метеликом для чоловіків. Дебютанткою Віденського балу може стати дівчина з будь-якого куточку світу, але лише одного разу. Претенденти проходять конкурс, де оцінюють їхнє володіння іноземними мовами, знання з історії, літератури та культури. Вони повинні довести конкурсному комітету, який обирає дебютантів, володіння мистецтвом вальсу. Дівчата, які відкривають бал, одягнені в білі сукні і обов'язково в коронах – модель корони змінюється щороку. Віденські бали відвідують королівські особи, світова еліта, під час заходу завжди збирають благодійні кошти на найбільші світові виклики. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-