Манхеттенський фестиваль назвав найкращий фільм року

Манхеттенський фестиваль назвав найкращий фільм року

Укрінформ
Найбільший у світі інтерактивний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів оголосив переможців 2018 року в номінаціях "Найкращий фільм" та "Найкраща акторська робота".

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік".

"Фаворитом всесвітнього глядацького журі став фільм "Два незнайомці, які зустрічаються п'ять разів" Маркуса Марку з Великої Британії. Стрічка розповідає про двох чоловіків, які зустрічаються у ключові моменти свого життя. З часом їх початковий конфлікт поступається місцем співчуттю і можливій дружбі. Найкращим актором Манхеттенського фестивалю короткометражного кіно 2018 року був визнаний юний Фелікс Греньє, який виконав головну роль у канадській стрічці "Хижак", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, володарем Срібної медалі стала угорська стрічка про змагання двох перекладачів - "Шушутаж" режисера Барнабаса Тофа. Бронзова медаль фестивалю дісталася британському фільму "Голова в мішку" про похмурий паб, у якому можна поговорити з померлими.

21-ий всесвітній фестиваль короткометражного кіно пройшов із аншлагами в 32 кінотеатрах по всій Україні. Дев'ять короткометражних стрічок, які потрапили у список фіналістів, протягом тижня оцінили 6373 українських кіномани. У симпатіях щодо фільмів українці виявилися солідарні з глядачами по всьому світу - їхнім фаворитом стала стрічка "Два незнайомці, які зустрічаються п'ять разів" (1704 голоси).

Читайте також: У Раді вимагають забрати держнагороди у Повалій, Лорак і Кіркорова

Друге місце за підсумками українського голосування посіла угорська стрічка "Шушутаж" (655 голосів). Третє місце глядачі віддали "Голові в мішку" з Великої Британії (595 голосів). Найкращим актором був визнаний Фелікс Греньє - за нього проголосували 1894 глядачі.

Щорічний Манхеттенський кінофестиваль проходив із 27 вересня по 7 жовтня у 300 містах на всіх континентах. Кожен глядач міг стати членом міжнародного журі та взяти участь у виборі найкращої короткометражки року. В Україні організатором Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів є компанія "Артхаус Трафік" за традиційної підтримки торгової марки Stella Artois.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-