У Раді вимагають забрати держнагороди у Повалій, Лорак і Кіркорова

У Раді вимагають забрати держнагороди у Повалій, Лорак і Кіркорова

Укрінформ
Співавтори проекту постанови про позбавлення держнагород шістьох українських і російських співаків та кінорежисера наполягатимуть на включенні її до порядку денного Верховної Ради 16-19 жовтня.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один із авторів законодавчої ініціативи народний депутат Ігор Луценко.

«Безумовно, ми будемо на цьому наполягати. Оскільки зараз, коли є підвищена увага до питань патріотизму, важливо скористатися свідомістю парламентаріїв і привернути їхню увагу до цієї проблеми. Думаю, хтось зі співавторів порушить це питання на наступній погоджувальній (найближче засідання погоджувальної ради відбудеться 16 жовтня - ред.)», - сказав Луценко.

При цьому він розраховує, що потенційний документ матиме достатньо підтримки серед інших народних депутатів як при включенні його до порядку денного сесії, так і при подальших розглядах.

«Думаю, що відкрито опиратися цьому навряд чи хтось буде. Підозрюю, що тут може виявитися певний спротив, але сподіваюся на позитивний сценарій, якого вдалося досягти при ухвалення законопроекту про мову. Такі ініціативи щодо санкцій проти певних діячів були й раніше, але не були підтримані. А зараз, коли фактично у розпалі передвиборча кампанія, і основні гравці активно слідкують одне за одним, думаю, якраз і є сприятлива кон'юнктура для прийняття таких політичних рішень», - уточнив народний депутат.

Читайте також: Чому в Україні стратили «Сватів», але помилували Райкіна?

У Верховній Раді 3 жовтня було зареєстровано проект постанови №9156 «Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Нею передбачається звернення до Ради національної безпеки і оборони України з пропозицією застосувати санкції до Таїсії Повалій, Ані Лорак, Світлани Лободи, Віталія Козловського, Володимира Бортка, Філіпа Кіркорова та Миколи Баскова. Автори законодавчої ініціативи пропонують позбавити діячів культури та шоу-бізнесу державних нагород України.

Так, українських співачок Повалій та Лорак пропонується позбавити звання народних артистів України, а Лободу та Козловського - звання заслужених. Водночас пропонується позбавити звання «народний артист України» російських співаків Кіркорова та Баскова і російського кінорежисера, сценариста та продюсера Бортка.

Серед співавторів проекту постанови №9156 - народні депутати Євген Рибчинський, Володимир Парасюк, Юрій Береза, Тетяна Чорновол та Ігор Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-