Сукні, сорочки і пальто: у Львові пройшов етнопоказ

Сукні, сорочки і пальто: у Львові пройшов етнопоказ "Українські амазонки"

Фото
Укрінформ
У Міжнародному аеропорту "Львів" відбувся унікальний етнопоказ у межах проекту "Українські амазонки", що реалізують для підтримки жінок, які беруть участь у бойових діях на Донбасі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Львів є серцем вишиванки, хоча із цим могли б посперечатися й Івано-Франківськ, і Тернопіль та й інші регіони України. Але саме тут національне вбрання почало диктувати моду на весь світ. Тому й етнопокази "Українські амазонки" ми вирішили розпочати звідси. Я хочу, щоб самі амазонки вірили у цей проект. Якщо вони повірять, що він саме для них, для піднесення їхнього настрою, то тільки тоді він матиме продовження. Дякую їм. Дай Боже, щоб у нашій Україні було якомога більше таких людей, які є нашою совістю, честю і гідністю. Низький їм уклін за все", - наголосила радник міністра інформаційної політики України з питань міжнародної комунікації і керівник проекту Марина Соботюк.

Одяг, який демонстрували "амазонки", поєднав у собі давні традиції та сучасний стиль. Оригінальні вишивані сукні, сорочки і навіть пальто від студії сучасної вишивки "Гойра", торгових марок "Етно", "Волошка", "Фолк Мода", "Етномайстерня", "Теліженко", "Чернікова" та дизайнера Оксани Полонець викликали захоплення і бажання хоча б приміряти їх на себе.

Читайте також: На етнопоказ “Українські амазонки” учасниці прибули просто з війни

Дівчата прибули на етнопоказ просто з війни.

"Ми хочемо, щоб атмосфера цієї яскравої події передалась усім жінкам, хто взяв до рук зброю, щоб захистити своїх дітей, свої родини, свою землю від ворожого зазіхання. Щоб усі вони відчули нашу любов, довіру і вдячність. Немає сумніву, що ми переможемо. Але не тільки силою зброї, але й вірою, красою і впевненістю. Нація, яка має таких берегинь, не може не перемогти", - зазначив голова облдержадміністрації Олег Синютка.

Всі учасниці цього етнопоказу незабаром помандрують у межах проекту за кордон.

Етнопоказ у межах мистецького проекту "Українські амаzонки" відбувся у Львові / Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Етнопоказ супроводжувала тематична виставка картин семи українських художників із різних регіонів України. А вхід до аеропорту прикрашали мурали, на яких зображені героїні-берегині. У залі під час показу була також представлена колекція давніх вишиванок, яким понад 200 років, зі збірки колекціонера Тараса Демкури. А дрес-код акції — вишиванка - дав змогу всім охочим, хто прийшов насолодитися дійством, показати і свій родинний вишиваний спадок чи сучасне національне вбрання.

Проект реалізують Міністерство інформполітики, ГО "Всесвітній день вишиванки" та Львівська облдержадміністрація.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-