Комітет з премії імені Чорновола почав розгляд робіт

Комітет з премії імені Чорновола почав розгляд робіт

Укрінформ
Держкомітет телебачення і радіо опрацював подані заявки на здобуття премії імені В'ячеслава Чорновола у галузі журналістики та передав їх на розгляд Комітету з присудження премії.

Про це повідомляє прес-служба комітету. 

"Цього року на здобуття премії надійшло 12 робіт дванадцяти авторів із семи областей України та одна робота від громадянина РФ", - йдеться в повідомленні.

Перелік номінантів оприлюднено на сайті Держкомтелерадіо.

Читайте також: В Україну заборонили ввозити російську книгу про нумерологію й Путіна

Як зазначається, наказом Держкомтелерадіо затверджено новий склад комітету з премії. До нього, крім представників комітету, творчих спілок та громадськості, включено відомого політичного діяча Тараса В'ячеславовича Чорновола.

В 2018 році за ініціативою Держкомтелерадіо уряд збільшив розмір премії з п'яти до двадцяти тисяч гривень.

Премія присуджується щорічно до дня народження В'ячеслава Чорновола, 24 грудня, за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. На здобуття премії подаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути оприлюднені у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-