"Какофонію Донбасу" відібрали на Варшавський кінофестиваль

Укрінформ
Документальний фільм "Какофонія Донбасу" відібрали до участі у конкурсній програмі 34 Варшавського міжнародного кінофестивалю, що проходитиме 12-21 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно

"Міжнародна прем’єра створеного за підтримки Держкіно документального фільму Ігоря Мінаєва "Какофонія Донбасу" відбудеться 18 жовтня у конкурсній програмі Dоcumentary Competition 34 Варшавського міжнародного кінофестивалю", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, проект фільму став одним із переможців дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державне фінансування у розмірі 1 млн 100 тис. грн (загальна вартість виробництва - 1 млн 300 тис. грн). Автор сценарію та режисер - Ігор Мінаєв, продюсер - Юрій Леута (компанія "Тремпель Фільмз"). 

"Какофонія Донбасу" - це фільм-міркування, ідея якого полягає у дослідженні створення міфу про Донбас. Ігор Мінаєв пов’язує сьогоднішні події на Донбасі із впливом радянської пропаганди, в якій міф про робітника і шахтаря посідав центральне місце. Життя обіцяло бути симфонією праці, радості і добробуту, але виявилося оманою і маніпуляцією. Пропаганда створила настільки неправдиву паралельну реальність, що одного дня ситуація вибухнула і розпочалася війна. "Симфонія Донбасу" перетворилася на "Какофонію Донбасу".

Читайте також: Український "Вулкан" здобув нагороду за кращу режисуру на фестивалі в Алмати

Прокат картини розпочинається із Франції, де її вихід запланований на 21 листопада 2018 року. Міжнародний дистриб'ютор – французька компанія Zelig Films Distribution.

Це вже четверта підтримана Держкіно стрічка, яку покажуть на цьогорічному Варшавському кінофестивалі. У конкурсі Short Films Competition бере участь фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука "Штангіст", у позаконкурсних програмах - іще дві картини, підтримані Держкіно: містична драма "Ефір" Кшиштофа Зануссі та дебютна картина Марисі Нікітюк "Коли падають дерева".  

Фото: docudays.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-