Український

Український "Вулкан" здобув нагороду за кращу режисуру на фестивалі в Алмати

Укрінформ
Нагороду за найкращу режисуру I Міжнародного Алматинського кінофестивалю здобув Роман Бондарчук за роботу над фільмом "Вулкан", створеним у копродукції України та Німеччини за підтримки Держкіно.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Нагороду присуджено за рішенням міжнародного журі, до складу якого увійшли актриса Настасія Кінскі, продюсер П'єр Шпенглер, режисер Сергій Бодров, продюсер і режисер Марк Рускарт, продюсер Гюльнара Сарсенова", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "Вулкан" уже виборов Гран-прі кінофестивалю "Золотий абрикос" у липні цього року. Нині фільм продовжує своє фестивальне турне. За словами продюсера картини Олени Єршової, він отримав уже понад 30 запрошень.

Читайте також: Цьогоріч за "Оскар" змагатимуться два фільми, створені за підтримки Держкіно

Вже 26 жовтня "Вулкан" відкриває кінофестиваль BEAST International Film Festival у м. Порту (Португалія), присвячений східноєвропейському кіно. Цього року у фокусі фестивалю - нові українські фільми.

У Києві глядачі зможуть переглянути стрічку 21 жовтня в рамках фестивалю "Нове німецьке кіно".

Як відомо, проект фільму "Вулкан" став одним із переможців сьомого конкурсного відбору Держкіно. З українського боку виробництво здійснила кінокомпанія "ТАТОФІЛЬМ" (продюсер Олена Єршова) і громадська організація "Південь" (продюсер Дар'я Аверченко) за підтримки Держкіно.

Читайте також: Стала відома дата виходу у прокат історичного екшену "Захар Беркут"

За сюжетом, Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем в офісі ОБСЄ й у складі моніторингової місії вирушає на кордон із Кримом. Cерія дивних збігів залишає Лукаса сам на сам із таємничим і хаотичним всесвітом південного степу, в якому життя здається відірваним від будь-якої структури. У цих дивних місцях, де люди віднаходять щастя у найпростіших, часто буденних речах, де переплелися минуле, сучасне і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас починає життя спочатку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-