Болгарський режисер пояснив, чому Україні важливо провести UNICA

Болгарський режисер пояснив, чому Україні важливо провести UNICA

Укрінформ
Для України виключно важливо провести в себе у 2022 році Міжнародний фестиваль непрофесійного і незалежного кіно UNICA.

Про це заявив у середу в Херсоні на прес-конференції за підсумками XIІІ Міжнародного фестивалю "Кінокімерія", що відбулася в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.Гончара, голова журі цього фестивалю, відомий болгарський кінорежисер, професор Станімір Тріфонов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Говорю відповідально: цей фестиваль ви повинні продовжити. Обов'язково, обов'язково беріть UNICA. Взагалі, як говориться в одному класичному польському романі, попроси, і якщо не дають - бери сам. Так що беріть UNICA, не вагайтесь, це виключно важливо для вас", - сказав Тріфонов.

На його переконання, проведення Міжнародного кінофестивалю UNICA вкрай важливе для України з точки зору іміджу країни.

Читайте також: Гран-прі фестивалю "Кінокімерія" отримав анімаційний фільм

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині 17-18 вересня 2018 року в місті-курорті Скадовськ проходив XIІІ Міжнародний фестиваль аматорського кіно "Кінокімерія". На фестивалі були представлені фільми з України, Болгарії, Іспанії, Македонії, Ірану, Вірменії, Білорусі, Казахстану. У роботі фестивалю взяв участь Президент Міжнародного Союзу непрофесійного і незалежного кіно (UNICA) при ЮНЕСКО Дейв Ваттерсон з Великої Британії.

20 вересня 2018 року в Міністерстві культури України має відбутися зустріч, на якій планується підписання меморандуму про проведення в Україні в 2022 році Міжнародного кінофестивалю UNICA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-