Гран-прі фестивалю

Гран-прі фестивалю "Кінокімерія" отримав анімаційний фільм

Укрінформ
Гран-прі на XIІІ Міжнародному кінофестивалі аматорського кіно "Кінокімерія", який відбувся на Херсонщині в місті-курорті Скадовськ, присуджено українському анімаційному фільму "Пляшка".

Про це поінформував у середу, 19 вересня, в Херсоні на прес-конференції за підсумками кінофестивалю член журі фестивалю Юрій Гармаш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це фільм під назвою "Пляшка", анімаційна картина. Я скажу, що вона мене просто вразила. Я дуже прискіпливо ставлюсь до певних робіт, особливо з анімації, але це просто дуже цікава картина. Автор і співавтор - Євген Бондаренко з Києва", - розповів Гармаш.

У свою чергу, голова журі фестивалю кінорежисер Станімір Тріфонов з Болгарії зазначив, що особисто він здивувався цій картині. "Тому що вона виглядає, і не лише виглядає, але й звучить, абсолютно професійно. У мене не було ніяких зауважень щодо якості картини... Це історія однієї пляшки для пива. Вона, по-суті, є дзеркалом життя звичайної людини в системі держави", - наголосив він.

Як зазначив Тріфонов, у цьому фільмі багато смутку, і виключно складний, але оптимістичний фінал. "Моя мрія як режисера домогтися такої здатності робити такі фінали", - підкреслив він.

Загалом на XIІІ Міжнародний фестиваль аматорського кіно "Кінокімерія", як поінформував член журі Юрій Ріпенко, було подано понад 190 фільмів. "Передивитися різні роботи - а це (фільми - ред.) і по 20 хвилин, і по 15 хвилин, і по 5 хвилин, і по 3 хвилини, це було дуже важко. Але ми постаралися кожну з них розглянути. І ми трохи розширили нашу програму: ми не тільки приймаємо аматорські роботи, ми приймаємо роботи студентські, це як кіношкола, і ми приймаємо також роботи незалежних авторів, які просто роблять некомерційний продукт, некомерційне кіно", - розповів Ріпенко.

А стосовно того, що даний кінофестиваль "Кінокімерія" був тринадцятим, то, як зазначив на прес-конференції секретар журі Владислав Таранюк, даний факт неодноразово  згадувався на фестивалі. "Неодноразово ми відзначали, що це тринадцятий фестиваль - знаєте, ставлення до такої цифри дуже своєрідне, цікаве. Це було відзначено і в роботі фестивалю. Було так: трошки зашпорталися, але вставали і йшли далі, і дійшли фіналу, відзначили кращі роботи, нагородили переможців", - сказав Таранюк.

Читайте також: Херсонщина запрошує на фестиваль аматорського кіно "Кінокімерія"

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у понеділок, 17 вересня, стартував XIІІ Міжнародний фестиваль аматорського кіно "Кінокімерія". На фестивалі були представлені фільми з України, Болгарії, Іспанії, Македонії, Ірану, Вірменії, Білорусі, Казахстану. У роботі фестивалю взяв участь президент Міжнародного союзу непрофесійного і незалежного кіно (UNICA) при ЮНЕСКО Дейв Ваттерсон з Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-