На Закарпатті міжнародний пленер “Чорна гора” завершився виставкою картин

На Закарпатті міжнародний пленер “Чорна гора” завершився виставкою картин

Фото
Укрінформ
На Закарпатті протягом минулого тижня на міжнародному пленері працювали відомі художники з України та сусідніх країн ЄС. В урочищі Чорна гора митці створили кілька десятків картин.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу розповів Віктор Мигович, куратор пленеру.

Фото: Іван Білан
Фото: Іван Білан

«На Закарпатті протягом минулого тижня на міжнародному пленері працювали два десятки найзнаменитіших художників України (як Петро Антип, академік Володимир Микита, народний художник Іван Бровді) та країн-сусідок з ЄС. В урочищі Чорна гора митці створили кілька десятків картин. Їх протягом трьох наступних тижнів можна побачити у міській галереї Виноградова. Опісля два десятки картин знаходитимуться на місцевому курорті, де жили та творили художники», - сказав Мигович.

За словами мистецтвознавця Івана Білана, пленер з таким складом митців проводиться вперше. Його особливістю стало те, що в один час і в одному місці зібралися разом представники усіх живописних шкіл України, а також Угорщини, Словаччини та Польщі. Унікальним творче зібрання було ще й тому, що разом, пліч-о-пліч, творили діди, батьки та онуки — художники трьох поколінь. Наймолодшому учасникові Андрію Чижову зі Львова - 23, а найстаршому - народному художнику, академіку Володимиру Микиті - 87 років, наголосив Іван Білан.

Читайте також: В Туреччині пройде український та кримськотатарський день

«Цілі, які ми перед собою ставили, ми досягли. Власне, це можна означити одним словом: єднання. За географією, за віком, за духом. Коли усі разом сідали за стіл і співали - кожен один одного розумів і підтримував», - додав мистецтвознавець.

Фото: Іван Білан
Фото: Іван Білан

На експозиції у Виноградові за підсумками пленеру виставлено 32 роботи.

«Від когось із художників - по одній роботі, максимум - по дві роботи від одного художника. Загалом, попрацювали всі по-різному, хтось написав одне полотно, хтось - з десяток, як харків'янин Володимир Носань.

За стилістикою це різні роботи, тут склалася справжня мозаїка зі стилів та  напрямків. Є роботи у кращих традиціях закарпатської школи живопису, сучасні модерні роботи, є картини поставангардного стилістичного спрямування.

Власне, - підсумував Білан, - ми досягли того, на що розраховували, — аби кожен із глядачів мав перед собою дуже яскравий букет живопису, а в ньому вже кожен зможе знайти свою квітку».

Фото: facebook.com/events/280737195856476/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-