У Вінниці нагородили лауреатів премії Коцюбинського

У Вінниці нагородили лауреатів премії Коцюбинського

Укрінформ
У Вінниці нагородили лауреатів Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив член конкурсної комісії Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського Вадим Вітковський.

“Сьогодні у ході Літературно-мистецького свята “Славетний син Подільської землі” з нагоди відзначення 154-ї річниці від дня народження М.Коцюбинського відбулося нагородження цьогорічних переможців Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського. Ми мали честь вручити їм дипломи та сертифікати на 15 тис. гривень”, - повідомив Вітковський.

За його словами, за першість у номінації “Художня література” нагороджено тернополянку Ганну Осадко за збірку вибраної лірики “Жити просто” та вінничанина Петра Скорука, який переміг в номінації “Науково-популярна література” зі збіркою краєзнавчих матеріалів “Могилівчани”.

Читайте також: Українська комедія "Герой мого часу" виходить у прокат

Загалом цьогоріч за здобуття Всеукраїнської літературної премії ім. М. Коцюбинського у номінації “Художня література” змагались 23 твори авторів із усієї України, а в номінації “Науково-популярна література” - 20.

Нагадаємо, Всеукраїнська літературна премія ім. М. Коцюбинського започаткована 1992 року. За час існування її лауреатами стали понад 30 літераторів із різних куточків України. У 2017 році премію здобули Сергій Татчин за збірку вибраної лірики “Пташка” (2016) та Наталка Доляк за роман “Загублений між війнами”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-