Супрун назвала три продукти, зречення яких стримає діабет

Супрун назвала три продукти, зречення яких стримає діабет

Укрінформ
Показники захворюваності на діабет 2-го типу зростають у всьому світі, запобігти розвитку хвороби допоможе здоровий спосіб життя.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook в.о.міністра охорони здоров`я України Уляна Супрун.

“За даними ВООЗ, захворюваність на цю хворобу у світі постійно зростає. Окрім генетичних факторів, великий внесок в це роблять чинники, що пов'язані зі стилем життя - малорухлівість, незбалансоване харчування та наявність надмірної ваги. Результати тривалих досліджень вказують, що здоровий спосіб життя може допомогти запобігти розвитку діабету і навіть сповільнити прогресування хвороби. І досягти цього можна саме завдяки зміні раціону харчування та достатньому рівню фізичної активності”, - зазначила Супрун.

Читайте також: Супрун пояснила, чому важливо регулярно вимірювати окружність талії

Для запобігання розвитку діабету 2-го типу очільниця МОЗ радить знизити споживання або відмовитися від цукру, борошна та білого рису.

“Збільшуйте споживання клітковини - овочів та фруктів. Фрукти та овочі, які не містять крохмалю, повинні складати щонайменше половину щоденного раціону. Бобові культури (сочевиця, боби, нут, горох) також містять багато клітковини та корисного для здоров’я рослинного білка. Люди, які їдять багато продуктів з високим вмістом клітковини, як правило, з'їдають менше калорій, не набирають надмірної ваги, а отже мають менший ризик розвитку діабету”, - наголосила Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-