Супрун пояснила, чому важливо регулярно вимірювати окружність талії

Супрун пояснила, чому важливо регулярно вимірювати окружність талії

Укрінформ
Регулярне вимірювання окружності талії дасть змогу контролювати кількість абдомінального жиру в організмі, високі показники якого можуть свідчити про появу низки небезпечних хвороб.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Вимірювання окружності талії - найбільш точний показник, що дозволяє виявити кількість абдомінального жиру. За (даними - ред.) ВООЗ, окружність талії для чоловіків 94 см, а для жінок - 80 см, означають наявність підвищеного ризику появи серйозних хвороб. 102 см та 88 см відповідно - надзвичайно високий ризик", - зазначила вона.

Супрун додала, що абдомінальний жир накопичується на рівні талії, в черевній порожнині. Він може оточувати життєво необхідні органи, такі як кишківник, підшлункову залозу та печінку, та порушувати їх функцію. Що більша частка такого жиру в організмі, то вищі ризики появи серцево-судинних хвороб, інсульту, діабету, метаболічного синдрому та навіть деяких видів раку.

Читайте також: Супрун розповіла, що окрім раку загрожує курцям

Іншим коефіцієнтом, з допомогою якого можна визначити підвищені ризики для здоров‘я через надмірну вагу, є співвідношення окружності талії до об‘єму стегон. Щоб отримати цей коефіцієнт, потрібно виміряти ці показники в сантиметрах та поділити між собою: талію (см) / стегна (см) = коефіцієнт.

Посадовець вказує, що ризики для здоров‘я кардинально зростають, якщо цей коефіцієнт для чоловіків становить вище 0,95, для жінок - 0,85.

Супрун закликала пам'ятати, що надмірна вага - це завжди проблеми зі здоров‘ям, а зайві кілограми підвищують ризик появи багатьох небезпечних хвороб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-