У Чернігівському облмуздрамтеатрі вперше за 60 років капітально ремонтують сцену

У Чернігівському облмуздрамтеатрі вперше за 60 років капітально ремонтують сцену

Укрінформ
У Чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка до нового, 93-го театрального сезону вперше за 60 років капітально ремонтують сцену.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив начальник рекламно-комерційного відділу театру Сергій Чеботок.

"До нового театрального сезону у нас проводяться великі ремонті роботи. Вже відремонтовані другий і третій поверхи, репетиційні класи, службовий вхід, постелені нові доріжки. Зараз іде ремонт сцени і вестибюлю. Все шліфується, замазується... Сцена ремонтується капітально вперше за десятки років. Її планшет не мінявся 60 років - з самого відкриття театру в цій будівлі", - розповів Чеботок.

Читайте також: У Чернігові відкрили безкоштовний музей Олександра Довженка

За його словами, оновленого вигляду набула й глядацька зала. Її крісла та бар’єри в ложах оббили оригінальною оксамитовою тканиною. Нею ж обшили і банкетки у фойє.

Зазначається, що ремонт установі обійдеться в 1,5 млн грн. Закінчити його планують до 1 жовтня. Адже на цей день запланований концерт відомого британського рок-музиканта Кена Хенслі, який до Чернігова приїде вже не вперше.

Новий театральний сезон у драмтеатрі розпочнеться ближче до середини жовтня.

Читайте також: У підвалі театру Крессоні під Міланом знайшли древній клад

Чернігівський обласний муздрамтеатр було засновано в 1926 році у Зінов’євську (нині це м. Кропивницький) як пересувний Робсільтеатр імені Т.Г. Шевченка. Нинішній статус театр отримав на початку 1934 р., а новозбудоване приміщення - в листопаді 1959 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-