Цьогоріч уже з'явилися у прокаті 12 українських фільмів - Парубій

Цьогоріч уже з'явилися у прокаті 12 українських фільмів - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголосив, що за активної державної підтримки кіновиробництва цього року вже з'явилися у прокаті 12 українських фільмів і ще на екрани має вийти 11 нових стрічок.

Йдеться у вітанні з нагоди Дня українського кіно, оприлюденому на сайті ВР.

«Ми з вами стали свідками справжнього відродження українського кіномистецтва. За активної державної підтримки кіновиробництва, цього року вже з’явилися у прокаті 12 українських фільмів, серед них «Міф», «Бобот», «Щоденник Симона Петлюри», і ще до кінця цього року на екрани має вийти 11 нових стрічок», - зазначив Парубій.

Водночас він висловив переконання, у Держбюджеті на 2019 рік буде передбачено суттєву державну підтримку фільмовиробництва в Україні. "Наступного року планується випустити щонайменше 35 нових кінострічок", - додав Голова ВР і запевнив, що вітчизняне кіно і надалі буде пріоритетом державної політики.

Парубій наголосив, що декілька років поспіль українські кінострічки здобувають нагороди на престижних міжнародних фестивалях і завойовують любов глядачів не лише в Україні, а й у світі, про що свідчать рекордні в історії українського фільмовиробництва касові збори.

Читайте також: Парубій пояснив, чому курс до ЄС і НАТО треба закріпити в Конституції

"Але у День українського кіно особливо пам’ятаймо, що в’язень російських окупантів, відомий український кінорежисер Олег Сенцов голодує сьогодні вже 118-й день. Як і всі українці, я дуже хочу, щоб Олег був негайно звільнений і вже наступного року відзначав це чудове свято вдома в Україні, продовжуючи творити на рідній вільній землі сучасне українське кіно", - підкреслив Голова парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-