У Чернівцях стартував поетичний фестиваль Meridian Czernowitz

У Чернівцях стартував поетичний фестиваль Meridian Czernowitz

Фото
Укрінформ
Близько 200 чернівчан і гостей міста прийшли у п'ятницю на урочисте відкриття ІХ Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz.

Церемонія відкриття пройшла просто неба на вулиці Ольги Кобилянської біля Літературного Целанівського центру, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Протягом трьох днів понад 30 зарубіжних та українських митців із 8 країн світу на різних локаціях Чернівців презентуватимуть глядачам свої твори.

«Кожного року ми відчуваємо посилення ажіотажу. Нам дуже складно обирати учасників для фестивалю, адже до нас дуже хочуть приїжджати з-за кордону, бути частиною Meridian Czernowitz. Це престижно і почесно», – сказала під час відкриття директор фестивалю Євгенія Лопата.

Відкривали фестиваль українською та німецькою мовами.

Вже о 12.30 в Німецькому народному домі розпочалися поетичні читання: Німеччина. Учасники: Герхард Фалькнер, Зімона Трідер; модерація та переклад – Петро Рихло, Марк Бєлорусець.

О 15-й – Театр вух презентує аудіовиставу за книжкою Христі Венгринюк «Народжуватися і помирати взутими» в Центральному палаці культури. А увечері – винно-поетичний вечір. Презентація нової книжки Ігоря Померанцева «Вы меня слышите?» в Центральному палаці культури.

Читайте також: Міжнародний фестиваль Meridian Czernowitz пройде під гаслом #FreeSentsov

Детальніше з програмою фестивалю можна ознайомитись на його сайті.

Нинішній фестиваль присвячений 100-річчю від дня народження Пауля Целана та проходить під гаслом #FreeSentsov.

У Чернівцях проходить поетичний фестиваль Meridian Czernowitz / Фото: Віталій Олійник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-