Стартував кінофестиваль у Торонто: Україна привезла два фільми

Стартував кінофестиваль у Торонто: Україна привезла два фільми

Укрінформ
Розпочався найголовніший кінофорум Північної Америки - 43 Міжнародний кінофестиваль у Торонто, в якому Україна представлена двома стрічками в офіційних програмах та національним стендом у його індустріальній секції.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Фільм "Донбас" Сергія Лозниці представлений у програмі Contemporary World Cinema (Сучасне молоде кіно). Перший показ стрічки відбувся 6 вересня, а наступні заплановані на 11, 12 та 16 вересня. Фільм "Гірська жінка: на війні" Бенедикта Ерлінгссона увійшов до програми Discovery (Відкриття). Стрічку покажуть 7, 10 та 12 вересня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, конкурсу як такого у Торонто немає - переможець обирається за результатами глядацького голосування, ним може стати учасник будь-якої фестивальної програми. Але участь картини у Міжнародному кінофестивалі в Торонто значно збільшує шанси її виходу в північноамериканський прокат, а також шанси отримати "Оскар".

Обидві картини створені міжнародними командами за підтримки Держкіно України. Світові прем'єри цих стрічок відбулися у межах конкурсних програм цьогорічного Каннського міжнародного кінофестивалю, де вони здобули свої перші нагороди.

У рамках індустріальної секції з незмінним слоганом #UkraineIsYourDestination запрацював Український стенд. До складу української делегації в Торонто увійшли 16 учасників, які представляють Україну як перспективний напрям у виробництві кіно: розповідають про нововведення у законодавстві, знайомлять з можливостями виробництва і різноманітністю локацій в Україні.

"Всього в рамках індустріальної секції працює 19 національних стендів, а Україна представлена вже другий рік поспіль. Цього разу українська делегація суттєво збільшилася і вже розпочала роботу на одному з найбільш важливих професійних майданчиків у Північній Америці", - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко, який очолює українську делегацію.

У рамках роботи Українського стенду активно поширюється інформація про Олега Сенцова із закликом приєднуватися до глобальної кампанії #SaveOlegSentsov.

Читайте також: Новий фільм Лозниці покажуть на Венеціанському кінофестивалі

11 вересня відбудеться DOC-конференція, присвячена темі Сенцова. Спікерами заходу стануть режисер Сергій Лозниця, представниці міжнародної організації "Human Rights Watch" Таня Купер та літературного американського центру "PEN American Center" Поліна Ковальова.

А вже 7 вересня, учасників кіноринку чекає Breakfast at TIFF - сніданок "Ukraine Is Your Destination", організований Всеукраїнським благодійним фондом Ігоря Янковського спільно з Держкіно. Захід проводиться з метою знайомства та налагодження співпраці з міжнародними продюсерами і провідними канадськими кіноорганізаціями. Під час заходу також відбудеться презентація можливостей сучасної української кіноіндустрії.

Міжнародний кінофестиваль у Торонто триватиме до 16 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-