Український фільм позмагається на фестивалі документального кіно у Сіднеї

Український фільм позмагається на фестивалі документального кіно у Сіднеї

Укрінформ
Фільм молодого українського режисера Вадима Ількова “Мій тато - мамин брат” буде представлений у конкурсній програмі міжнародного фестивалю документального кіно “Антена” в Сіднеї.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зеленого континенту до теми України, війни з РФ, визволення українських політичних в'язнів. Дуже знаково, що цей фестиваль відбувається напередодні участі української команди ветеранів у “Іграх нескорених”, - наголосили в українському посольстві.

“Це ще одна нагода не тільки відкрити Австралії нову українську документалістику, але й привернути увагу аудиторії Зеленого континенту до теми України, війни з РФ, визволення українських політичних в'язнів. Дуже знаково, що цей фестиваль відбувається напередодні участі української команди ветеранів у “Іграх нескорених”, - наголосили в українському посольстві.

Фільм “Мій тато - мамин брат” уже здобув визнання найбільш інноваційного на престижному конкурсі Visions du Reel 2018. Саме там робота українця припала до смаку австралійським документалістам.

Загалом, робота українського документаліста є однією з найбільш очікуваних стрічок для австралійської аудиторії, кажуть організатори.

Читайте також: Фільм "Коли падають дерева" покажуть на кінофестивалі у Польщі

Окрім фільму Ількова у програмі фестивалю буде представлено фільми Віталія Манського - російського режисера, уродженця Львова, який зараз проживає у Латвії. Глядачам покажуть три його роботи “Свідки Путіна”, “Під сонцем” та “Піонери Гагаріна”, а сам режисер візьме участь у сесії запитань-відповідей, де розповість про творчий шлях та професійні підходи до кіновиробництва.

“Антена” - міжнародний фестиваль документального кіно в Австралії, який щороку протягом жовтня відбувається у Сіднеї та пропагує найбільш інноваційне сучасне документальне кіно з цілого світу. Цьогорічна “Антена” триватиме в період з 9 по 14 жовтня.

Фото: Марина Головнева, ivona.bigmir.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-