На дитячий телефестиваль у Харкові приїхали 200 фіналістів з України та закордону

На дитячий телефестиваль у Харкові приїхали 200 фіналістів з України та закордону

Фото, відео
Укрінформ
Ювілейний Х Міжнародний дитячий телефестиваль «Дитятко», який проходить у Харкові, прийняв близько 200 фіналістів з України та зарубіжжя.

Про це сказала у коментарі журналістам голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рівень дитячого конкурсу, який цьогоріч уже вдесяте проходить на Харківщині, надзвичайно високий. Близько 200 фіналістів, роботи яких відібрано для конкурсної програми з майже 1300 робіт з 91 країни світу (рекорд заходу!) особисто з'їхалися до Харкова з України, Білорусі, Тайваню, Фінляндії, Словаччини, Індії та Ірану, щоб протягом 4 днів показати, на що вони розраховують і яких досягли вершин та взяти участь у майстер-класах, лекціях, перегляді творчих завдань", - зазначила Світлична.

Як пояснює ініціатор та голова жюрі фестивалю, голова Харківської облради Сергій Чернов, фестиваль заснований у 2009 році: "Це некомерційний захід, участь у ньому безкоштовна".

Міжнародний телевізійний фестиваль «Дитятко» / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Мета фестивалю - підтримка дитячих студій та гуртків, що займаються екранною творчістю, обдарованих дітей, розвиток дитячого кіно та телебачення, підвищення професійного рівня телебачення, орієнтованого на дитячу цільову аудиторію. Конкурс проводиться серед дитячих творчих телевізійних, анімаційних і радіостудій, гуртків, колективів і окремих авторів, а також телевізійних компаній і об'єднань, продюсерських центрів, що створюють програми і фільми для дітей", - зазначив Чернов.

За його словами, цього разу найбільше конкурсних робіт надійшло від авторів з України, Індії, США, Ірану та Франції: "Багато хто приймає участь у фестивалі вже не вперше, є й ті, хто з фестивалем від початку. Цього року до сім'ї "Дитятко" додались представники ще 10 країн, серед яких - Ісландія, Куба, Парагвай, Люксембург, Танзанія та інші. Вперше Україна на фестивалі представлена усіма регіонами, включаючи Донецьку та Луганську області, а також Автономну Республіку Крим".

Читайте також: У центрі Чикаго пройшов фестиваль "Українські дні"

Як розповіли у оргкомітеті фестивалю, конкурсна програма включає 13 номінацій, у тому числі, "Самоврядування". Цього року з'явилася ще одна номінація: "Наше мирне небо" - спільно з Харківським аероклубом імені Валентини Гризодубової.

Конкурсні роботи демонструються у кінотеатрах мережі "Кіноленд", де можна поспілкуватись з режисерами чи продюсерами переглянутих робіт.

Також фестиваль "Дитятко" вирушить у райони області: 7 вересня відбудеться показ короткометражних та анімаційних фільмів для дітей у місті Балаклія.

Триватиме фестиваль по 8 вереcня.

Юлія Світлична привітала учасників Х Міжнародного дитячого телефестивалю «Дитятко» / Фото: kharkivoda.gov.ua

Відео: Харківська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-