Держава профінансує 69 патріотичних фільмів

Держава профінансує 69 патріотичних фільмів

Укрінформ
Уряд затвердив перелік із 69 кінопроектів патріотичного спрямування, для виробництва та розповсюдження яких надається державна фінансова підтримка. 

Про це повідомляє прес-служба Мінкультури. 

"Серед кінопроектів-переможців 30 ігрових фільмів, 30 - неігрових, 9 - анімаційних", - ідеться в повідомленні. 

Як зазначається, після набрання чинності розпорядженням Міністерством культури будуть здійснені відповідні публічні закупівлі.

Також підкреслюється, що кінопроекти, які увійшли до переліку, відібрані спеціально створеною на конкурсних засадах Експертною радою за результатами відкритого та прозорого конкурсу, відбіркові етапи конкурсу транслювалися в режимі реального часу. За результатами відбору на сайті Мінкультури було оприлюднено рейтинг кінопроектів.

"Одне з головних завдань, яке поставили перед собою Міністерство культури, а також члени Експертної ради, - щоб нові якісні українські фільми побачило якомога більше жителів нашої держави. Кожний конкурсний пакет документів обов'язково містить попередню угоду з загальнонаціональним телеканалом щодо показу прем'єри фільму у прайм-тайм або ж з дистриб'ютором - стосовно прем'єрного показу не менше ніж на 80-ти кіноекранах", - зазначив міністр культури Євген Нищук.

Читайте також: Нищук обіцяє статус національної пам’ятки розкопкам на Поштовій

Він додав, що внаслідок прийняття такого рішення перші фільми з титрами "За підтримки уряду України" з'являться на вітчизняних кіноекранах вже до кінця поточного року.

Як повідомлялося, для підтримки фільмів патріотичного спрямування в держбюджеті 2018 року передбачено 500 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-