Нищук обіцяє статус національної пам’ятки розкопкам на Поштовій

Нищук обіцяє статус національної пам’ятки розкопкам на Поштовій

Укрінформ
Держава підтримує ініціативу громадськості щодо надання ділянці розкопок на Поштовій площі з артефактами часів Київської Русі статусу національної пам'ятки.

На цьому наголосив міністр культури України Євген Нищук під час міжнародної науково-практичної конференції "Поштова площа у Києві: історичний та культурний вимір", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дякую активістам, тим небайдужим, які впродовж тривалого часу тримали під пильним контролем цей об'єкт, яким однозначно в майбутньому буде гордитися Україна, бо знахідки на Поштовій площі є свідченням тисячолітньої історії. Держава, уряд України, Міністерство культури цілковито є партнерами і цілковито підтримують всі ініціативи, щоби, пройшовши певні процедури, цей об'єкт був занесений до Державного реєстру і йому було надано статус національної пам'ятки", - підкреслив Нищук.

Читайте також: Клімкін хоче, аби на Поштовій був музей: Не можна закопати це місце

Він зазначив, що нині найголовніше, щоб у тривалій історії боротьби за збереження цієї ділянки "була поставлена крапка".

"Збереження цієї пам'ятки, збереження саме в тому місці, в якому вона знаходиться, консервація і в подальшому організація і заснування музею є незворотнім. В цьому полягає і моя позиція як міністра, і держави. Думаю, що і київська влада також розуміє всі ці процеси... Ми однозначно усвідомлюємо, що цей об'єкт повинен бути там обов'язково і тут має бути розуміння всіх - і держави, й інвесторів, з якими київська влада підписувала угоди", - сказав міністр культури.

За словами Нищука, процедурні моменти щодо місця археологічних знахідок на Поштовій вже зрушили з місця.

"Я думаю, що цей процес і ті документи, які будуть напрацьовані на цій конференції, дадуть нам можливість працювати у правовому полі з тим, щоб пришвидшити процес надання статусу національної пам'ятки", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-