У Києві на вихідні стартує фестиваль лялькових театрів pUPpet

У Києві на вихідні стартує фестиваль лялькових театрів pUPpet

Укрінформ
У Києві з 8 по 12 вересня проходитиме II Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок pUPpet.

Про це під час прес-конференції сказала директор Департаменту культури КМДА Діана Попова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За її словами, фестиваль збере у столиці України учасників з 18 країн світу - зі своїми найкращими виставами до Києва приїдуть театральні колективи Бразилії, Грузії, Естонії, Ісландії, Іспанії, Китаю, Колумбії, Латвії, Німеччини, Польщі, Португалії, Сербії, Словенії, США, Тунісу, України, Франції, Хорватії.

"У Києві розпочинається великий театральний сезон. Фестиваль театрів ляльок одразу поставив досить високу планку як міжнародний проект, який вже минулого року зібрав 16 країн-учасниць цього проекту. Вперше в історії нашого міста ляльки повиходили на вулиці, вже в кількох парках на початку вересня відбулися безкоштовні покази для дітей", - повідомила Попова.

Як зазначила директор - художній керівник Київського академічного театру ляльок Ірина Чернікова, за час фестивалю кияни та гості столиці зможуть переглянути більше 20 вистав.

Покази відбуватимуться на сценах п'яти театрів: Київського академічного театру ляльок "Замок на горі", Київського академічного театру "Колесо", Київського муніципального академічного театру ляльок на Лівому березі Дніпра та Київського академічного театру юного глядача на Липках.

"II Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок розпочнеться 8 вересня о 19.00 великою театралізованою ходою, у якій візьмуть участь театральні колективи, ми запрошуємо до участі представників посольств, діаспор, студентство, театральні студії, громадські організації та всіх киян взяти участь у нашій театральні ході", - зазначила вона.

Читайте також: У Сєверодонецьку сотні людей просто неба подивилися оперу "Дон Жуан"

Вона розповіла, що активними учасниками параду будуть ляльки та улюблені герої із дитячих та дорослих п'єс, а очолюватиме святковий кортеж велетенська лялька-символ фестивалю Буратіно висотою у 6 метрів.

Кінець маршруту параду - Поштова площа, де о 20:00 відбудеться грандіозний перформанс під відкритим небом Puppets up to Cosmos, представлення колективів-учасників та виступи зіркових гостей.

Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-