Національна опера відкриє новий сезон виставою

Національна опера відкриє новий сезон виставою "Запорожець за Дунаєм"

Укрінформ
Національна опера України 2 вересня відкриє 151-й театральний сезон виставою "Запорожець за Дунаєм".

Далі протягом місяця опера запросить шанувальників класики на вистави за участю українських зірок світового рівня Людмили Монастирської і Олександра Цимбалюка та третій прем'єрний показ балету «Юлій Цезар», повідомили Укрінформу в прес-службі театру.

"В рамках проекту «Українські оперні зірки у світі» на прихильників таланту української оперної діви Людмили Монастирської очікує зустріч з нею в двох оперних постановках: «Дон Карлос» у партії Єлизавети Валуа та в поновленні опери «Манон Лєско», в якій співачка дебютуватиме на київській сцені у головній партії. Партію Греміна в опері «Євгеній Онєгін» виконає ще один «зірковий гість» - Олександр Цимбалюк. У вересневому репертуарі також третій показ гучної прем’єри попереднього сезону – балет «Юлій Цезар»", - поінформували у Нацопері.

Новий сезон театр відкриє 2 вересня перлиною української класики - оперою С. Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм». Київський глядач уперше побачив її у 1934 році і впродовж 80 років вона не сходила з афіш театру. У 2015 році композитор Мирослав Скорик поновив музичну редакцію опери, а головний режисер театру Анатолій Солов’яненко створив її нову сценічну версію.

На відкритті сезону головні партії виконають Сергій Магера (Іван Карась), Наталія Николаїшин (Одарка), Валентин Дитюк (Андрій), Тетяна Ганіна (Оксана), Ігор Мокренко (Султан).

На оперу Дж.Верді «Дон Карлос» за участю Людмили Монастирської шанувальників бельканто театр запрошує 7 вересня. Співачка дебютувала у партії Єлизавети Валуа у вересні 2017 року саме на сцені рідного театру.

Головні партії окрім Монастирської у виставі виконають Андрій Романенко (Дон Карлос), Олександр Бойко (Родріго, маркіз ді Поза), Анжеліна Швачка (принцеса Еболі), Сергій Ковнір (Філіпп II, іспанський король), Тарас Штонда (Великий інквізитор).

Третій прем'єрний показ балету "Юлій Цезар" відбудеться 8 вересня. У театрі нагадали, що перші дві прем’єрні вистави балету стали гучним акордом наприкінці ювілейного, 150-го, театрального сезону, а постановка Національної опери України, здійснена за підтримки Посольства Італійської Республіки в Україні та Італійського інституту культури в Україні, стала однією із масштабніших за останні роки.

Музична основа вистави – симфонічні твори відомого італійського композитора-імпресіоніста Отторіно Респігі. У головних партіях: Микита Сухоруков (Гай Юлій Цезар), Тетяна Льозова (Кальпурнія), Віталій Нетруненко (Гней Помпей Великий), Олексій Потьомкін (Марк Ліциній Красс), Єлізавета Гогідзе (Кифрідія).

Читайте також: Першу камерну філармонію відкриють у Маріуполі

28 вересня Нацопера представить на суд глядачів оперу Дж.Пуччіні «Манон Лєско». Її прем’єра на київській сцені відбулась у 2009 році, постановку здійснив італійський режисер Італо Нунціата. Нині виставу буде поновлено, а головну партію виконає Людмила Монастирська. Партія Манон нова в репертуарі співачки - вперше вона її виконала у червні цього року на сцені Gran Teatredel Liceu в Барселоні, а також у рамках програми святкування 400-річчя Пласа Майор – центральної площі іспанської столиці.

Опера П.Чайковського «Євгеній Онєгін» 30 вересня завершить концертну програму першого місяця нового театрального сезону. У виставі, яка з незмінним успіхом іде на столичній сцені вже понад 30 років, візьме участь запрошений у рамках проекту «Українські оперні зірки у світі» відомий бас Олександр Цимбалюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-