Кузьмі Скрябіну сьогодні б виповнилося 50 років

Кузьмі Скрябіну сьогодні б виповнилося 50 років

Відео
Укрінформ
П'ятдесят років виповнилося б 17 серпня відомому українському співаку, продюсеру, телеведучому, шоумену, лідеру гурту «Скрябін» Андрію Кузьменку (1968–2015), більш відомому як Кузьма Скрябін.

Він народився в місті Самбір Львівської області у родині вчительки музики та інженера. В дитинстві Андрій мріяв стати водієм сміттєвоза, потім – лікарем-неврологом. Музикою почав займатися з 8-го класу, коли родина переїхала до Новояворівська. Ходив до музичної школи, грав на фортепіано. 

Він закінчив стоматологічний факультет Львівського медінституту, проте дедалі більше захоплювався музикою, зокрема панком. Наприкінці 1980-х років Андрій Кузьменко разом із друзями створює гурт «Скрябін».

Упродовж тривалого часу Кузьма був ведучим популярних телепрограм «Шанс» і «Шейканемо». Проявив себе і як талановитий письменник: у 2006 році випустив автобіографію «Я, Побєда і Берлін», яка згодом декілька разів перевидавалась.

Читайте також: Прем'єру фільму за повістю Скрябіна запланували на 12 вересня

Андрій Кузьменко загинув 2 лютого 2015 року в автокатастрофі біля с. Лозуватка на Дніпропетровщині.

Як повідомлялося, Укрпошта випустить марку із зображенням Андрія Кузьменка до 50-річчя від дня народження лідера гурту “Скрябін”.

А на 12 вересня запланована всеукраїнська прем'єра повнометражного ігрового фільму «Місто, в якому не ходять гроші», знятого за мотивами однойменної повісті Андрія Кузьменка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-