Вийшов перший трейлер фільму

Вийшов перший трейлер фільму "Донбас"

Відео
Укрінформ
У Мережі оприлюднили перший трейлер фільму Сергія Лозниці "Донбас", що розповідає про людей, які живуть у зоні збройного конфлікту на сході України.

Відео з'явилося на Facebook-сторінці компанії ATOMS & VOID, яка опікувалася створенням стрічки, інформує "112.ua".

.Фільм включає 13 переплетених сюжетів, які демонструють різні сфери життя на окупованих територіях. Стрічка показує, як бойовики забирають автомобіль у місцевого бізнесмена, переселенці живуть у підвалі, чиновник обкрадає лікарню і знімаються постановочні новини для телебачення. Лозниця написав сценарій картини за мотивами документальних роликів, викладених очевидцями в Інтернет.

Пояснюючи задум своєї стрічки, режисер підкреслив: "Донбас — це не регіон, а поняття, і це стало можливим тому, що кримінальні стосунки там є основою життя, і у багатьох людей, які живуть там, не має ґрунту під ногами".

Раніше стрічку відзначили режисерським призом програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю. Також фільм показували у рамках Мюнхенського і Одеського кінофорумів. В український прокат фільм вийде 18 жовтня.

Читайте також: Мінкульт визначив патріотичні фільми, які профінансує у 2018-19 роках

"Донбас" знімався у копродукції Німеччини, Франції, Румунії, Нідерландів та України. У стрічці грають українські актори Георгій Делієв, Наталія Бузько, Тамара Яценко, Людмила Смородина, Ніна Антонова та інші.

Як повідомлялося, новий документальний фільм Лозниці "Процес" покажуть на Венеціанському кінофестивалі, який стартує 29 серпня.

Фото: Pyramide Distribution

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-