Мінкульт визначив патріотичні фільми, які профінансує  у 2018-19 роках

Мінкульт визначив патріотичні фільми, які профінансує у 2018-19 роках

Укрінформ
Міністерство культури планує профінансувати понад 60 кінопроектів, що перемогли у конкурсі з надання державної фінансової підтримки на виробництво і розповсюдження фільмів патріотичного спрямування.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

"За результатами другого етапу конкурсного відбору, який відбувся з 24 по 27 липня 2018 року у столичному кінотеатрі "Жовтень", у Мінкультури складено рейтинг згаданих кінопроектів та оприлюднено його на офіційному веб-сайті.

Між кінопроектами, які посіли найвищі місця у рейтингу, Міністерство культури планує розподілити суму коштів, передбачену за бюджетною програмою "Виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, за згаданою бюджетною програмою Міністерству культури у Державному бюджеті на 2018 рік передбачено 500 млн грн. У відомстві вирішили фінансувати кінопроекти-переможці за схемою: до 70% - передоплата (у 2018 році) та від 30% (у 2019 році). Фінальний розрахунок - після підписання остаточного акту про виконані роботи.

Читайте також: Вийшов новий трейлер фільму "Шляхетні волоцюги"

"За попередніми обрахунками, це дає підстави включити в перелік переможців відповідно до рейтингових балів понад 60 кінопроектів", - повідомляють у міністерстві.

Там зазначають, що невдовзі внесуть на розгляд уряду проект рішення про включення таких кінопроектів до переліку фільмів патріотичного спрямування, для виробництва та розповсюдження яких надається державна фінансова підтримка. Після затвердження Кабінетом Міністрів цього переліку Мінкультури проведе передбачені законом процедури публічних закупівель.

У відомстві також нагадали, що за результатами оцінювання кінопроектів членами Експертної ради при Міністерстві культури України з відбору кінопроектів для надання державної фінансової підтримки на виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування до участі у другому етапі конкурсного відбору було допущено 99 кінопроектів. Загальна сума очікуваних суб’єктами кінематографії коштів державної фінансової підтримки щодо згаданих 99 кінопроектів становить 1 197 945 280,0 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-