У Києві стартував експо-проект

У Києві стартував експо-проект "Мистецькі жнива"

Фото
Укрінформ
У міжнародному виставковому конгрес-центрі міста Києва «Український дім» 10 серпня стартував кількаденний Всеукраїнський експо-проект «Мистецькі жнива-2018».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила куратор проекту «Мистецькі жнива-2018» Світлана Кучеренко.

В Українському домі стартував Всеукраїнський експо-проект "Мистецькі жнива - 2018"/ Фото Олександра Трохимчука

«Сьогодні до нас прибули митці з Дніпропетровської та Волинської областей. Дніпропетровщина представляє комплексну програму - це здебільшого петриківський розпис і вироби з дерева, надані Дніпропетровським художнім музеєм і коледжем. Окрім цього, Дніпропетровщина також привезла програму з автентичного співу - це три колективи, які знаходяться під охороною ЮНЕСКО. Зі співочої Волині до нас прибули учасники колективу «Свічадо», які наживо виступатимуть упродовж години. Наш проект є унікальною співдружньою зустріччю, яка дає усвідомити, що українці - це незламна нація, сила якої - в талантах. До нас приїхали як молоді люди з художнього коледжу, так і учасники, яким по 85-86 років», - зазначила Кучеренко.

Відвідувачі заходу можуть долучитися до безкоштовних майстер-класів із петриківського розпису.

Заходи в рамках експо-проекту триватимуть в «Українському домі» до 21 серпня. Окрім представників з Дніпропетровщини та Львівщини, участь у «Мистецьких жнивах» у різні дні братимуть митці ще з восьми регіонів: Житомирської, Сумської, Полтавської, Чернігівської, Харківської, Львівської, Закарпатської та Рівненської областей.

Читайте також: На Волині стартує міжнародний фестиваль українського фольклору

10 серпня відбулося відкриття першої експозиції проекту «Музей української пісні». У ній представлені експонати, зібрані ініціаторами під час літньої експедиції п'ятьма областями України. Із собою вони брали «мандруючу валізу», в якій і привезли збірки пісень, аудіодиски, афіші, фольклорні записи, національні костюми з Чернігівщини, Львівщини, Івано-Франківщини, Сумщини та Черкащини.

«Поки що це перша експозиція, відтоді як ми оголосили про намір створити Музей української пісні. З 1 червня ми збирали ці експонати в різних областях України. До нас долучилися й відомі артисти: Ніна Матвієнко, Олег Скрипка, Ілларія, ансамбль пісні і танцю Збройних сил України. Впродовж «Мистецьких жнив» ми будемо ще доповнювати цю експозицію», - пояснила керівник проекту «Музей української пісні» Руслана Лоцман.

У день завершення «Мистецьких жнив», 21 вересня, ініціатори Музею планують представити велику програму, де більш детально продемонструють результати своєї діяльності за перші два місяці.

Як повідомлялося, творці музею ставлять перед собою  мету віднайти унікальний медіа- та бібліотечний фонд української пісні та зібрати нотний архів фольклору, авторських пісень від найперших видань. У музеї планують проводити майстер-класи та творчі вечори задля відродження традицій побутового виконання українських пісень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-