Тюремний комфорт: ув’язнені з Айдахо через комп'ютер вкрали $225 тисяч

Тюремний комфорт: ув’язнені з Айдахо через комп'ютер вкрали $225 тисяч

Укрінформ
Сотні в’язнів зі штату Айдахо в США знайшли спосіб додати тисячі доларів кредиту на свої рахунки – схему було розкрито цього місяця.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на речника Виправного департаменту Айдахо.

«Ув’язнені використовували для махінації не свої банківські рахунки, а рахунки в JPay, сервісі для зв'язку в'язнів із зовнішнім світом. Ці дії було вчинено умисно, а не випадково, бо злам потребував знання цієї системи та численних дій з боку кожного ув’язненого, які використали недосконалість JPay на свою користь. Таким чином, зломщики присвоїли собі на рахунки до 225 тисяч доларів», - йдеться в заяві речника департаменту Джеффа Рея.

Читайте також: У Каліфорнії "вогняні торнадо" змушують людей тікати з домівок

Виправний департамент виявив порушення 2 липня, і протягом розслідування було встановлено 364 ув’язнених із 5 в’язниць. За цей випадок винним тепер буде заборонено користуватися низкою функцій системи.

Як відомо, планшети із сервісом JPay стали набувати популярності в американських в’язницях протягом останніх кількох років – через них вони можуть слухати музику, грати в ігри, читати, спілкуватися із близькими та здійснювати грошові перекази.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-