На другому етапі відбору патріотичного кіно змагатимуться 99 фільмів

На другому етапі відбору патріотичного кіно змагатимуться 99 фільмів

Укрінформ
У київському кінотеатрі “Жовтень” протягом чотирьох днів відбуватимуть презентації кінопроектів у рамках другого етапу конкурсного відбору з метою отримання державного фінансування.

Про це повідомляє прес-служба Мінкульту.

“24 липня в столичному кінотеатрі “Жовтень” розпочався другий етап конкурсного відбору кінопроектів патріотичного спрямування. Протягом чотирьох днів відбуватимуться презентації кінопроектів, які пройшли до другого етапу конкурсного відбору з метою отримання фінансування на їх виробництво”, - йдеться у повідомленні.

Перед початком презентаційної сесії кінопроектів міністр культури Євген Нищук зауважив, що нині в Україні спостерігається “добра динаміка” розвитку національного кінематографу, у тому числі і в частині зростання бюджетного фінансування виробництва вітчизняного кіно продукту. Він нагадав, що 2014 року на кіновиробництво було виділено 27 млн гривень, а 2018 року — 1 млрд гривень.

Крім того, міністр розповів, що цьогоріч з метою підтримки національного кінематографу у державному бюджеті було передбачено нову бюджетну програму, направлену на створення нового українського кіно, у тому числі телепродукту.

“Уперше держава пішла на те, щоб зробити стартап на підтримку українських телесеріалів з умовою, що ми матимемо – український контент, українське виробництво, український менеджмент, українських митців. Ми прагнемо розвивати свій ринок, своє виробництво, змінити вітчизняний телевізійний простір у бік української мови, української держави, української тематики та українських акторів”, - підкреслив Нищук.

У Мінкульті зауважили, що засідання експертної ради при Міністерстві культури з відбору кінопроектів для надання державної фінансової підтримки на виробництво (створення) та розповсюдження фільмів патріотичного спрямування (презентаційні сесії) триватимуть з 24 до 27 липня. Трансляція засідання відбуватиметься на офіційному YouTube-каналі міністерства.

Читайте також: В Україні знімуть фільм про Давида Черкаського

Водночас, як уточнює “5 канал”, загалом на участь у конкурсі надійшли понад 200 заяв, але до другого етапу допустили лише 99 кінопроектів. Саме вони отримали не менш як 15 балів за результатами першого оцінювання. 

"Ми і Міністерство культури планували виділити приблизно 240 млн грн на підтримку саме серіалів, то з тих, що вийшли в другий тур, ну, майже всі заслуговують на підтримку. Я думаю, що відсіється з цього списку, ну може декілька проектів", – зазначив голова конкурсної комісії Мінкульту Андрій Дончик.

Фото: Міністерство культури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-