До Львова на фінал фестивалю LvivMozArt привезли скрипку Моцарта

До Львова на фінал фестивалю LvivMozArt привезли скрипку Моцарта

Укрінформ
Особиста скрипка австрійського композитора Вольфганга Амадея Моцарта зазвучить на заключному концерті фестивалю LvivMozArt, який відбудеться 22 липня у Львові.

Інструмент роботи П'єтро Антоніо Дала Коста привезли до міста із австрійського Зальцбурга, де скрипка зберігається у Музеї та архіві великого Амадея. Про це йшлося на прес-конференції, яку провели організатори фестивалю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей інструмент подарували у наш музей (музей у Зальцбурзі - ред.) у 2013 році з приватної колекції. Це був безцінний подарунок. Ми знали, що десь мусить бути ще один інструмент Моцарта, але ніхто не знав де. І тут раптом ми отримали його в подарунок з умовою, що ця реліквія не буде музейним експонатом, а повинна звучати», - зазначила директор музею Габріеле Рамсауер.

За її словами, на цій скрипці Моцарт грав в останні роки свого життя у Відні.

Читайте також: У Дніпрі три дні триватиме джазовий фестиваль

Музей дуже рідко дає дозвіл на закордонні “гастролі” цього дорогоцінного інструмента. Досі скрипка Моцарта побувала лише в Японії, Італії, Німеччині, Швейцарії, Литві та на Кубі.

Крім скрипки П'єтро Антоніо Дала Коста в австрійському музеї зберігаються оригінальні рукописи нот та інші інструменти, що належали безсмертному Моцарту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-