Стартує IX Одеський кінофестиваль

Стартує IX Одеський кінофестиваль

Укрінформ
IX Одеський міжнародний кінофестиваль стартує у п'ятницю, 13 липня. Церемонії відкриття та закриття фестивалю вестимуть Яніна Соколова та Олег Панюта.

Про це повідомляє прес-служба ОМКФ 

Як зазначається, обидві церемонії - 13 і 21 липня - відбудуться в Одеському національному академічному театрі опери та балету. 

Яніна Соколова – телеведуча, акторка, журналіст. За фахом професійна актриса театру і кіно. Останні п’ять років веде авторську програму про кінематограф та політичне ток-шоу на 5 каналі. Наприкінці 2017 року вона заснувала кінотелевізійну школу Screen School. Соколова грала у кількох театральних антрепризах і знімається у кіно. Невдовзі на каналі 1+1 вийде серіал “Жити заради кохання” - нова акторська робота Соколової. Також глядачі знають її по фільмах "Навчаю гри на гітарі", серіалах "Співачка" та "Райське місце".

Олег Панюта свою кар'єру в медіагалузі розпочав більше 20 років тому. Працював редактором, автором, ведучим, керівником служби ранкового блоку мовлення на національних каналах. З 2013 року є ведучим інформаційно-аналітичної програми "События недели" на телеканалі "Україна". Брав участь у кількох українських телепроектах.

Як повідомляв Укрінформ, першого "Золотого Дюка" за внесок у кіномистецтво на ОМКФ-2018 отримає видатна українська акторка Ада Роговцева, яка понад 60 років присвятила акторському мистецтву, а її творчий доробок - це більш як 150 ролей в театрі та понад 100 теле- і кіноролей. 

Фільмом відкриття IX ОМКФ буде стрічка “Жінка на війні”,  знята у копродукції Ісландії, Франції та України за підтримки Держкіно режисером Бенедиктом Ерлінгссоном. Фільмом закриття - фільм французького режисера П’єра Сальвадорі "Звільнені!" із Одрі Тоту в одній з головних ролей.

Читайте також: Дев'ятий ОМКФ закриє стрічка з Одрі Тоту

Спеціальними гостями IX Одеського кінофестивалю стануть американський актор, номінант на “Оскар” та “Золотий глобус” Ерік Робертс та  японська режисер і сценарист Наомі Кавасе, котра 1997 року стала наймолодшою володаркою "Золотої камери" Каннського кінофестивалю за першу повнометражну роботу "Сузаку", а 10  років потому повернулась у Канни з фільмом "Траурний ліс" (2007) і здобула Гран-прі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-