У Держкіно повідомили, коли чекати прем'єру фільму

У Держкіно повідомили, коли чекати прем'єру фільму "Пофарбоване Пташеня"

Укрінформ
Знято фінальний кадр повнометражного фільму режисера Вацлава Моргоула "Пофарбоване Пташеня", що створюється за однойменним світовим бестселером Єжи Косинського.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Цей момент став кульмінаційною точкою восьмирічної підготовки: два роки зусиль, щоб отримати право на екранізацію, і 17 версій сценарію, розробка яких зайняла три роки, решта часу пішла на пошуки фінансування розробленого проекту. Зйомки відбувалися протягом 16 місяців в Україні, Словаччині, Польщі та Чехії, загалом на 43 локаціях, приблизно 100 знімальних днів, протягом яких було знято 263 сцени, 1520 кадрів та зроблено 3531 дубль", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, фільм, знятий оператором Володимиром Смутним на чорно-білу плівку 35 мм в форматі Cinemascope, перебуває на стадії постпродукції. Всі візуальні та аудіороботи виробники планують завершити до кінця лютого наступного року. Світова прем'єра фільму запланована на травень, а вихід у кінопрокат - на вересень 2019 року.

Разом з головним героєм, 11-річним Петром Котляром з Чеського Крумлова, у фільмі зіграло багато відомих акторів: Удо Кір, Джуліан Сендз та Баррі Пеппер, у тому числі світових зірок - Гарві Кейтель та Стеллан  Скарсгард. Також у фільмі знімалися Тім Калкхоф з Німеччини, Алла Соколова з України, Леч Деблік з Польщі, Джулія Валентова та Мартін Нахалка зі Словаччини та багато визначних чеських акторів: Міша Долежалова, Дженек Пеха, Їтка Швансарова, Радім Фіала та Петр Ванек.

Читайте також: Ерік Робертс стане спеціальним гостем Одеського кінофестивалю

Стрічка розповідає історію про те, як, намагаючись захистити свою дитину від геноциду, єврейська пара відправляє сина до родичів у сільську місцевість, десь у Східній Європі. Проте тітка хлопчика несподівано помирає, і дитина змушена вирушити у подорож диким і ворожим світом, що керується тільки місцевими правилами, забобонами і віруваннями. Коли закінчується війна, боротьба хлопчика за фізичне виживання змінюється іншою битвою, яку він, може, навіть не усвідомлює - це боротьба з самим собою, боротьба за душу, за майбутнє...

Виробництво: Silver Screen. Чеські співпродюсери: Чеське телебачення, продюсер Едуард Кучера; Certicon, продюсери Володимир Марік і Карел Краус.

Міжнародні співпродюсери: Директорія Кіно (Україна), продюсер Ігор Савиченко; PubRes (Словаччина), продюсер Любіца Оречовська; Rozhlas в Televizia Slovenska (Словаччина); Film Produkcja (Польща), продюсер Станіслав Дзідзік.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-