Дружина Поланскі відмовилася від журі Оскара через солідарність з чоловіком

Дружина Поланскі відмовилася від журі Оскара через солідарність з чоловіком

Укрінформ
Французька актриса Емманюель Сеньє, дружина режисера Романа Поланскі, відмовилася увійти до складу Американської академії кінематографічних мистецтв і наук, що присуджує премії «Оскар» в знак протесту проти виключення свого чоловіка зі складу Академії.

Про це йдеться в її відкритому листі, повідомляють французькі ЗМІ.

«Американська академія кінематографічних мистецтв і наук запропонувала мені, як і ряду інших актрис, приєднатися до неї в рамках фемінізації, яка дійсно необхідна. Я давно вважаю себе феміністкою, але не можу ігнорувати той факт, що кілька тижнів тому Академія вигнала за двері мого чоловіка Романа Поланскі - також, мабуть, для того, щоб відповідати духу часу», - написала Поланскі.

Вона зазначила також, що це «все та ж Академія, яка нагородила його в 2003 році премією «Оскар» як найкращого режисера за фільм «Піаніст».

Раніше адвокат 84-річного Романа Поланскі Харланд Браун погрожував притягнути до відповідальності Американську академію кінематографічних мистецтв і наук за порушення процедури виключення, так як вона зобов'язана була попередньо вислухати його клієнта.

Читайте також: Поланскі виключили з Американської кіноакадемії

Як відомо, режисера Роман Поланскі і коміка Білла Косбі виключили з Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в травні цього року«за порушення кодексу поведінки».

Фото: REUTERS/Charles Platiau

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-