Стало відомо, хто спроектує і як виглядатиме Музей Революції Гідності

Стало відомо, хто спроектує і як виглядатиме Музей Революції Гідності

Укрінформ
Переможцем  архітектурного конкурсу в номінації "Музей Революції Гідності" став проект берлінських архітекторів професора Яна Кляйхуса і Йоханеса Кресснера.

Про це повідомив міністр культури Євген Нищук під час брифінгу, присвяченого підбиттю підсумків ІІ стадії Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об'єкта "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми раді всі вітати переможців. Це архітектори з Берліна професор Ян Кляйхус і Йоханес Кресснер. Вони переможці національного міжнародного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію в номінації «Музей Революції Гідності», - сказав Нищук. 

Також журі визначило проекти, які посіли 2 і 3 місця. Зокрема, 2-е місце посів проект № 1003 архітекторів Антона Олійника та Олексія Пахомова з Києва, а 3-є місце - проект № 1001 архітектора Ліни Готме (Париж, Франція).

За словами міністра культури, 12 проектів, які були подані на конкурс, оцінювало журі у складі 11 експертів, у тому числі й закордонних. Журі оцінювало проекти не знаючи авторів робіт.  

«Ми назвали проект-переможець своєрідним українським акрополем. Він справді частково нагадує афінський акрополь. Це місце має бути з одного боку лаконічним, а з другого боку - сповненим великого змісту... Є своєрідні кути з боків, які будуть перегукуватися з нижньою частиною проекту - це лава хлопців, які тримали першу лінію, коли захищалися від «Беркуту». Це лава, яка дала нам можливість зберегти містечко свободи», - пояснив Нищук зовнішній вигляд проекту-переможця.    

Читайте також: МЗС презентувало в Києві історичний перформанс про доньку Анни Київської

Виставка конкурсних проектів у номінації "Музей Революції Гідності" буде відкрита з 13 липня по 13 серпня 2018 року на 1-му поверсі Київського Будинку архітектора.

Міжнародний відкритий архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності» (м. Київ) було оголошено 23 жовтня 2017 року на замовлення Міністерства культури України на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 19 липня 2017 р. № 501-р «Про організацію та проведення Міжнародного відкритого архітектурного конкурсу проектів на кращу проектну пропозицію щодо об’єкта «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності» (м. Київ)». 

Фото: РБК-Україна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-