Лідер гурту «Вперше чую» організовує велотур на підтримку реформи

Лідер гурту «Вперше чую» організовує велотур на підтримку реформи

Децентралізація
Укрінформ
На Черкащині відбудеться акція на підтримку реформи децентралізації «Ударимо велопробігом по розрізненості сіл!». 

Ініціатором велопробігу, що пройде селами Катеринопільського району, є фронтмен гурту «Вперше чую», відомий байкер Григорій Вагапов. Саме він очолює ініціативну групу громадськості за створення Катеринопільської громади, повідомляє Черкаський Центр розвитку місцевогго самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону. 

"13-16 липня ми плануємо заїхати у кожне село, зустрітися із людьми, поговорити із ними про реформування, побачити можливості та перспективи цих сіл, їх унікальні особливості, здатні привабити сюди гостей, партнерів, інвесторів", - повідомив Укрінформу Вагапов. 

За його словами, у цю веломандрівку вирушить і селищний голова смт. Катеринопіль Іван Гегедош.

На Катеринопільщині уже є дві об’єднані громади, тож учасники велотуру мають намір завітати і до них,  аби на власні очі побачити, яким стало життя людей після реформування. 

"Про їх досвід ми також розповідатимемо людям, які живуть у поки що не об’єднаних селах – оскільки саме невідоме і незрозуміле і може викликати острах. Ми хочемо розвіяти всі міфи. Наступним кроком після такої акції плануємо проведення громадських слухань із приводу того, якою має бути наша майбутня громада", - підкреслив  Вагапов.

Читайте також: Іван Дрогобецький, голова Полянської ОТГ

Григорій Вагапов -  байкер, музикант і журналіст.  Лідер гурту "Вперше чую",  що виконує авторський рок з елементами українського фолку, фанку та регі. Гурт є постійним учасником Міжнародного мотофестивалю «Тарасова Гора»,  "Гогольfest",  "Мазепа-фест" (Полтава),  "5 доріг" (Умань)  "Дорога на Січ" та ін.

Два роки тому  за кермом мотоцикла Вагапов подолав  12 тисяч кілометрів із Києва до Сибіру й назад, щоб розказати про Україну. Під час зупинок співав пісні  українською мовою.   

Фото: Черкаський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-