Телеканали перевиконують

Телеканали перевиконують "європейську" квоту - Нацрада

Укрінформ
Усі загальнонаціональні телеканали перевиконують квоту щодо частки передач європейського виробництва - 93% замість 70%, які вимагає Закон «Про телебачення і радіомовлення».

Про це повідомив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко на прес-конференції в Укрінформі, посилаючись на результати моніторингу ефірів 26 телеканалів, проведених у березні 2018 року.

“Усі загальнонаціональні телеканали суттєво перевиконують квоту щодо частки передач європейського, в тому числі українського виробництва. Маємо 93% замість 70%, як того вимагає Закон”, - сказав Артеменко.

За результатами моніторингу, додав він, частка передач українського виробництва складає 79% - показник зріс на 4% відносно 2017 року. Частка передач виробництва країн ЄС, США і Канади – 14%, зростання на 2 процентних пункти. Переважно це художні, документальні та анімаційні фільми.

“В цілому, увесь європейський, в тому числі український аудіовізуальний продукт на телебаченні зараз дорівнює 93%. У порівнянні з 2017 роком він зріс на 6 процентних пунктів. Частка передач інших країн, зокрема виробництва РФ, становить 7%, відповідно за рік вона зменшилась на 6 процентних пунктів”, - сказав голова Нацради.

Він назвав десять телеканалів, в мовленні яких український продукт складає найбільшу частку: Еспресо, UA:Культура, М1, Прямий (по 100%), СТБ (99%), 5 канал (98%), ZIK (97%), 1+1 (93%), Zoom (86%), Україна (85%).

Десять телеканалів, в ефірі яких максимальна частка європейського продукту:  Новий (50%), ТЕТ (38%), Мега (36%), НЛО TV (33%), 2+2, UA Перший і Еnter-фільм (по 26%), Піксель (24%), ICTV (20%), НТН (16%), К1 (15%).

Артеменко пояснив, Нацрада здійснює моніторинг стосовно дотримання квот щодо передач виробництва ЄС, США та Канади відповідно до ч. 4 ст. 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення.

Читайте також: Нацрада може перевірити "112 Україна" через висловлювання Мураєва

Як зазначив член Національної ради Сергій Костинський, це вже друга хвиля моніторингу, перша відбулась в березні 2017 року. Періодичність проведення моніторингів раз на рік.

“Обсяг моніторингу кожного телеканалу – тижневий, у проміжках часу між 07.00 та 23.00”, - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-