У Таллінні при повному залі пройшов показ фільму

У Таллінні при повному залі пройшов показ фільму "Кіборги"

Укрінформ
У столиці Естонії 14 червня пройшов прем’єрний показ художнього фільму українського режисера Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги. Герої не вмирають».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У заповненому залі талліннського кінотеатру Soprus, де відбуваються фестивальні покази, пройшла естонська прем’єра художнього фільму Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги. Герої не вмирають». Серед присутніх на показі були представники української діаспори та естонські друзі України, в тому числі європарламентарій Тунне Келам. Глядачі були у захваті від кінострічки. До самих останніх титрів в залі були повна тиша, та гучні аплодисменти – після того.

Читайте також: У Ризі українська діаспора взяла участь у вшануванні жертв депортації 1941 року

14 червня – в Естонії день пам’яті жертв комуністичного геноциду. Цього дня згадують десятки тисяч жертв інспірованої з Москви депортації 1941 року. Ті події нагадують всім, до якої трагедії може призвести втрата незалежності.

Як повідомляв Укрінформ, фільм «Кіборги. Герої не вмирають» уже був продемонстрований у Відні, Вашингтоні, Варшаві, Гаазі, Брюсселі, Вільнюсі, Будапешті, Загребі та Гельсінкі, Оттаві.

Прем'єра кінокартини "Кіборги" відбулася 7 грудня 2017 року.

За словами голови Державного агентства з питань кіно Пилипа Іллєнка, фільм став абсолютним українським рекордсменом вітчизняного прокату за весь період незалежності України. За два місяці прокату стрічку подивилися більше 310 тисяч глядачів, сума зборів становить понад 22,5 млн гривень.

Читайте також: В Оттаві пройшов показ фільму "Кіборги"

Воєнна драма "Кіборги" присвячена одній із найбільш героїчних сторінок новітньої історії України - обороні Донецького аеропорту. Знімальна група разом із фондом "Повернись живим" започаткували соціальну ініціативу #ЯНебайдужий, завдяки якій 5 грн з кожного купленого квитка йдуть на допомогу сім'ям загиблих у донецькому аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-