Опера «Аерофонія» з літаком Ан-2 відкрила фестиваль Porto Franko

Опера «Аерофонія» з літаком Ан-2 відкрила фестиваль Porto Franko

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську, на стадіоні «Рух», опера «Аерофонія» офіційно відкрила фестиваль Porto Franko. Головним елементом декорації та інструментом став український літак Ан-2, який разом з акторами NOVA OPERA та світловим шоу  створив неофутуристичний перформанс у трьох актах.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дякувати Богові ми відкрились. Переконаний, Porto Franko – це один із найцікавіших фестивалів в Україні та Європі. Це - абсолютно живий процес, який інтригує до останньої секунди», - стверджує генеральний директор міжнародного фестивалю Porto Franko , народний артист України Ростислав Держипільський.

Читайте також: Арт-директор Porto Franko розповів про репетиції з літаком

На запитання Укрінформу, як організатори фестивалю реагують на критичні оцінки окремих акцій фестивалю, Держипільський запевнив, що чим більше критики, тим краще. 

«Такі фестивалі покликані збурювати звичайне собі «болотце». Тому, якщо виникає багато критичних речей, то це – велика перемога. Навіть, якщо комусь щось і не подобається і він скаже, мовляв, який жах, я буду таким, яким хочу, то все це - дуже круто. А для когось ми відкриваємо щось нове», - зазначає гендиректор фестивалю.

Нагадаємо, Porto Franko – це міжнародний фестиваль актуального мистецтва, мета якого – створення та репрезентація унікальних перформансів, що вступають у діалог із місцевою публікою та унікальними архітектурними локаціями. В Івано-Франківську фестиваль триватиме п'ять днів, до 17 червня, і запропонує глядачам близько сотні акцій у дитячій, візуальній, музичні та театральній програмах. Для їх створення до Івано-Франківська приїхали близько 270 артистів з України, Польщі, Австрії, Німеччини, США, Франції, Бельгії, Голландії та Литви.

Опера «Аерофонія» з літаком Ан-2 відкрила фестиваль Porto Franko / Фото: Рильчук Юрій. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-