У Києві завершуються зйомки американського серіалу про Чорнобиль

У Києві завершуються зйомки американського серіалу про Чорнобиль

Фото
Укрінформ
В центрі Києва завершується третій день зйомок мінісеріалу «Chernobyl» виробництва американського телеканалу HBO (Home Box Office) та британського Sky.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, ряд епізодів знімається на вулиці Богдана Хмельницького, у кварталах від Пушкінської до Володимирської.

На час зйомок ряд установ, магазинів змінив вивіски. Зокрема, розташований в цьому кварталі Укрінформ став «Музичною школою №132», напроти агентства замість одного зі звичних магазинів з'явився кіоск «Табак», біля якого знімається цілий ряд сцен. Від вулиці Хрещатик по вулиці Богдана Хмельницького вгору-вниз рухаються автомобілі, автобуси та інший транспорт періоду 1980-х років. На лайт-боксах, у вітринах розміщено плакати того часу, на тротуарі виставлено стенди з газетою «Правда».

Серіал про аварію на Чорнобильській атомній електростанції, яка сталася 26 квітня 1986 року, знімається  у жанрі драми, він матиме 1 сезон з п'яти серій. Прем'єра запланована на 2019 рік.  Згідно з офіційним синопсисом, в центрі сюжету «історії хоробрих чоловіків та жінок, які ризикують собою, аби врятувати Європу від неймовірної катастрофи».

Читайте також: На кіноринку фестивалю анімації представлять проекти 14 студій з України

У головних ролях грають британські актори Джаред Гарріс («Корона», «Експеримент: Зло») та Эмілі Вотсон («Еверест», «Кінгсмен: Золоте кільце»), а також відомий шведський актор Стеллан Скашгорд ("Тор", "Месники", «Німфоманка»). Скашгорд грає в серіалі члена ЦК КПРС та голову державної комісії з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Бориса Щербину. Эмілі Вотсон виконує роль ядерного фізика Уляни Хомюк, яка неофіційно розслідує причини вибуху.

Вотсон та Скашгорд разом вже грали у знаковому фільмі Ларса фон Трієра «Розтинаючи хвилі», Вотсон була номінована за цю роль на Оскар як краща актриса. Джаред Гарріс грає Валерія Легасова, вченого з очолюваної Щербиною комісії. Також у серіалі задіяні Пол Ріттер («Електричні сни»), Джессі Баклі («Табу», «Звір»), Едріен Роулінз («Темні часи», «Війна і мир»).

Читайте також: Кіберполіція закрила піратський сайт, який транслював “Кіборгів”

Сценаристом стрічки виступив американський сценарист і режиссер Крейг Мезін, який був керівником Walt Disney Company у 90-ті роки. Режисер - шведський кінорежисер, музикант, кліпмейкер Юхан Ренк.

Протягом трьох днів, з 8 по 10 червня, згідно з розпорядженням Київської міськдержадміністрації для зйомок серіалу було перекрито рух на цілому ряді вулиць. Відповідальність за підготовку та проведення заходу взяло на себе товариство з обмеженою відповідальністю «Р-Фільм».

Третій день зйомок мінісеріалу «Chernobyl» / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

HBO - це підрозділ Time Warner, який здійснює мовлення з двох 24-годинних кабельних каналів: HBO і Cinemax. Аудиторія HBO в США - понад 40 млн абонентів. Підрозділи HBO та спільні підприємства з її участю мовлять більш ніж в 50 країнах світу. Одним з найвідоміших серіалів каналу став серіал «Гра престолів». Sky - британський цілодобовий новинний канал, входить до медіа-корпорації Руперта Мердока, аудиторія у світі оцінюється у 150 мільйонів глядачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-